Keramische kookplaat vervangen voor inductie

Aristonos

  • #61
Ik heb deze info en adviezen op basis van een ander forumlid hierboven op andere reacties.. Misschien wil je het even terug lezen ? Nee geen koperen bruggen meegeleverd. Ik heb met een dikke eindaderhuls de blauw en grijs in één pen zitten. Alles al uitgeprobeerd. maar nog niet aangesloten. Want eerst moet het nieuwe aanrechtblad er nog komen.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #62
Ik snap niet waarom dit topic nu al 2 maanden moet lopen. Alles is volgens mij al 3x gezegd. Die plaat zit prima aangesloten zo.

Exact volgens het juiste schema:
Untitled-1.jpg

Ook in dat schema worden blauw en nul dus gecombineerd. Dat gaat prima met 2x1,5mm² in een dubbele adereindhuls.

Er zijn meer fabrikanten die dit zo voorschrijven, bij sommige platen heb je ook weinig keuze want daarbij is het toch echt niet de bedoeling om de aansluiting in de plaat aan te gaan passen...
1649257720381.png


Nou is bij jouw kookplaat de aansluiting toevallig wel bereikbaar, maar de fabrikant heeft bedacht dat je alleen nog maar een stekker hoeft aan te zetten, daarom is het snoer in de plaat al gemonteerd en zit er een label met verschillende aansluitmogelijkheden aan het uiteinde van het snoer. Ik was hier in 5 minuten mee klaar geweest denk ik.

Maar ja blijkbaar willen mijn mede specialisten nog even verwarring zaaien. Dat mag ook...
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Aristonos

  • #63
Oke Xander, ik laat het hierbij. Bedankt voor je geduld moet ik wel zeggen. Heb er wel van geleerd. Wil nog wel toevoegen dat ik voor de combinatie blauw/grijs wel een dubbele 2.5 huls heb gebruikt. 1.5 was toch aan de krappe kant. Maar het is gelukt. Klaar voor montage als het nieuwe aanrechtblad komt.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #64
Het aansluitsnoer is 1,5mm², dat moet gewoon passen in een huls van 1,5mm².
 

Aristonos

  • #65
Heb een hele set draadeindhulzen aangeschaft. Ook twins 1.5 en 2.5. Met mooie tang. Maar om twee van die 1.5 draden in 1.5 twin huls te krijgen was een crime. Dus in een 2.5 en die wat extra aangeknepen zodat is in het gat van de stekker pin past. Of had je nog tips hoe dat er beter in glijd ? Kreeg ze er niet mooi in zodat ik het koper aan het eind er uit zag komen zoals het wel bij de enkele 1.5 hulzen gaat.De zwarte, blauwe en aardedraad zitten dus wel in een enkele 1.5 huls.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #66
Ik heb daar nooit problemen mee gehad, het hoort er gewoon in te schuiven. Je hebt de draden toch niet eerst getwist?
 
  • Like
  • Informatief
Waarderingen: Vonken_trekker en BigBert

Aristonos

  • #67
Aanrechtblad zit er in ,kookplaat geplaatst en aangesloten volgens adviezen. En het werkt. Nu weet ik het ook voor de volgende keren. Dus iets geleerd. Bedankt allen, voor de adviezen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu