Kast wasmachine

Thelma

  • #1
Onze wasmachine staat in een hoek in de slaapkamer. Hierom heen zouden we graag van vloer tot plafond een kast maken, die het geluid van de wasmachine dempt en meteen de wasmachine uit het zicht weg neemt.

De muur waar hij met de rechter zijkant tegenaan staat is van gipsblokken. De achterwand van beton. Daarnaast zou de kast achter de deur zitten waardoor 1 grote deur geen optie zal zijn, en zaten we zelf te denken, aan 2 smalle deuren met de opening in het midden.
Nu zitten we ons af te vragen welk materiaal we het beste voor deze kast kunnen gebruiken. We willen aan de linker zijkant een wand maken tot het plafond en dan aan de voorkant 2 smalle deuren.

Je hebt van die railsen waar je gipsplaten tegenaan kunt schroeven, maar hoe doe je dat dan met de deuren, en zouden die railsen de deuren kunnen dragen? Of beter een wand maken met balken en bekleden met MDF? en dan deuren ook MDF?

Ik hoop op jullie advies en ideeën.
Alvast bedankt!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Hetzelfde bericht 2x plaatsen in verschillende topics, is niet nodig.

Daarom het andere bericht verwijderd.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #3
Wanden kan je goed maken van gipsplaten. frame maken van houten rachels of metal stud. de deuren kan je goed bevestigen als je hout gebruikt.
ik had hier dus zelfde probleem en heb het met hout gedaan.
groeten b
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Een "dubbele" deur is wel lastiger geluidsdicht te krijgen dan een enkele. Ik heb er daarom een deur die gevuld is met spaanplaat ipv eierrekjes ingehangen, en tochtstrippen in de sponning. Vergeet de ventilatie naar buiten niet. De wanden van de kast heb ik aan de binnenkant gemaakt van underlayment en de buitenkant van gipsplaat. De spouw gevuld met steenwol.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu