Uitschuifplank computerkastje

Ijsselg

  • #1
Goedemorgen, kan ik een kogelladegeleider die normaal aan de zijkant van een lade of plank wordt gebruikt - ook gebruiken voor montage onder de plank voor mijn toetsenbord?

afbeelding_2024-02-26_102302903.png
 

Ijsselg

  • #2
Inmiddels zie ik op websites dat dit inderdaad kan. De draagkracht neemt alleen wel met 50% af. Niet zo erg voor een toetsenbord plank. Van 45 naar ruim 20 kg. Wie denkt even mee of het kan zoals ik bedacht heb.

Op de tekening zoals ik het zou willen doen. A - is een plank van 5 cm hoog, de lengte is de diepte van de kast. B is een aluminium hoekprofiel van 30x30x2mm. C is een geleider die plat wordt gemonteerd op het hoekprofiel.

Zoals het in tekening staat is het de linkerkant van de kast. Zo'n 50 cm naar rechts komt er dezelfde situatie in spiegelbeeld. Het geheel wordt gemonteerd met bovenzijde van plankje A tegen de onderkant van de leg plank in de kast waar de computer op staat. Op beide liggende geleiders wordt de schuifplank gemonteerd voor het toetsenbord.

O ja en waarom wil ik de geleiders niet aan de zijkant monteren? Ik wil ze volledig uit het zicht hebben én ik wil de scherpe randen van de geleiders niet aan de zijkant van de plank hebben.

Kan het zo of zie ik iets over het hoofd?

afbeelding_2024-02-26_140731070.png
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #3
Dan gebruik je de geleider toch een kwart slag gedraaid? zou dat goed gaan? en wat draagkracht betreft, je schrijft over een toetsenbord, dan komen je armen er dus ook op het uiteinde van de plank te rusten.
 
  • Like
Waarderingen: Ijsselg

Ijsselg

  • #4
@Haemmertime bedankt voor je reactie. Een kwart slag draaien was mijn bedoeling. Dus gewoon plat leggen. Mijn vraag is of het gaat werken zoals voorgesteld in verhaal en tekening. Dus met geleiders op een alu hoekprofiel.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
7
4

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu