Verrijdbare kast voor wasmachine.

Superkees

  • #1
Het probleem is als volgt: grote zolderkamer, waar de CV, boilervat en ventilatie in het zicht hangen. Bijkomend probleem is dat mijn vrouw wasmachine en droger naar die zolderkamer wil hebben, maar dat de aansluitingen er niet zitten.

Nu is mijn denkrichting om de aansluitingen/afvoer van de CV ook te gebruiken voor wasmachine en droger (extra stroomgroep is nog wel te realiseren). Volgende probleem is dat de afvoer niet langs de wand verlengd kan worden, omdat het boilervat strak in hoek is geplaatst.

Mijn ultieme oplossing is de wasmachine en de CV middels twee verrijdbare kasten voor de CV/ventilatie, en de rest aftimmeren. Een droger in een verrijdbare kast, zal geen probleem zijn.

Maar de wasmachine? Zou dat gaan? Stevige wielen (draaggewicht 50 kg per stuk) is geen probleem. Maar waarvan de rest van de kast maken? Is 30 mm watervast MDF een optie. De kasten worden beiden ca. 2m hoog (zo hoog hangen de cv en ventilatie ook).

En wat de wielen betreft: zou het gaan met twee vaste wielen en twee zwenkwielen, of zou dat aan de wandel gaan? Een andere optie waar ik aan denk is twee zwenkwielen en indien nodig met een meubellifter de kast verplaatsen. Maar dat heeft niet de voorkeur.

Iemand een goed idee, suggestie, of iets wat ik over het hoofd zie?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Begrijp ik het nu goed, en wil je de wasmachine en droger in een verrijdbare kast maken, zodat als je die gebruikt naar een andere plek kunt rijden?

Kun je dan niet gewoon de wasmachine op een vaste plek zetten, en langere aan en afvoer slangen gebruiken.
 

Superkees

  • #3
De wasmachine en droger worden van hun plek gereden, op het moment dat de CV of ventilatie onderhoud nodig hebben. Een enkele keer per jaar, dus.

Hoe lang zou een slang van een wasmachine en droger mogen zijn? En welke opvoerhoogte maximaal? Als de lengte 4 of 5 meter zou moeten zijn, is het wellicht ook nog een optie. De verticale afvoer zit zeg maar helemaal rechts. Links daarvan ventilatie en CV, daarnaast het boilervat. Daarnaast zouden wasmachine en droger kunnen. De muur onder de CV en ventilatie zit echter ook ramvol met leidingwerk van de CV en warmtewisselaar van de zonnecollectoren.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Ik denk dat een kast op wielen voor een wasmachine sowieso een slecht idee is.
Er wordt altijd op aangedrongen de wasmachine stabiel en waterpas op te stellen.

Ik ben bang dat een draaiende wasmachine op wielen gaat vibreren en van zijn plek gaat ook al staan de wielen geblokkeerd.
 

Superkees

  • #5
Daar ben ik dus ook beducht voor. Met name de zwenkwielen zullen er voor zorgen dat het gewoon heen en weer kan.

Ergo: de kast moet op de grond staan, bij gebruik. Nu is daar ook wel weer een oplossing voor in de vorm van een kleine motorfietslift. Indien nodig, rij je die er onder, krik de boel om hoog en rij naar de hele kast weg.

Dan wordt het dus wasmachine in een houten kast. Welk materiaal met welke dikte zou de krachten van een draaiende wasmachine kunnen weerstaan?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Je gaf antwoord in een nieuw topic, ik heb ze weer samengevoegd.

Zijn er geen andere oplossingen mogelijk?
Zoals met de gesuggereerde langere slangen?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #7
Wat is het probleem dat 1x per jaar de wasmachine afgekoppeld wordt bij ketelonderhoud?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Lange slangen van 4 meter kan de wasmachine niet aan, bij de droger zou het misschien kunnen maar de weerstand in de pijp is dan vrij hoog.

Kunt u de afvoerpijp net ergens doortrekken ?

Een wasmachine op een plateau met wielen gaat niet goed.

Plaats even een tekening en/of foto, dan wordt het duidelijker.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu