Kledingkast onder hoogslaper

DutchArjo

  • #1
onze dochter wordt de groot om onder haar hoogslaper te spelen. Het signaal/moment voor ons om de ruimte die onder het bed aanwezig is om te vormen naar kledingkast zodat de kast die er al staat uit haar kamer kan en ze zo meer ruimte heeft. Ik zit alleen te zoeken naar hoe de ruimte het beste gebruikt kan worden: kant en klare kasten gebruiken of helemaal zelf maken bijv. middels meubelpanelen.

probleem bij de eerste is dat kant en klare kasten niet gauw passen bij de maten (kasten van 80 cm diep zie ik niet veel). Bij het tweede dat het veel lastiger is om het mooi sluitend en werkend op elkaar te krijgen (hebben op zolder ook een zelfgemaakt ladekastje staan (niet door mij gemaakt overigens) waarbij de laden altijd klemmen.

Wat is wijs?
IMG-6439.jpg
 

stefan9

  • #2
Heb je er al aan gedacht om er een bureau onder te maken? 126cm is aan de lage kant, maar wellicht kan het bed nog wat omhoog?
 

DutchArjo

  • #3
Ze heeft nu een tafeltje onder haar bureau. Bed nog hoger plaatsen gaat niet, dan komt het bed te dicht bij het plafond.

Omdat haar kamer niet zo groot is willen we onder het bed kastruimte maken zodat haar huidige kast uit haar kamer kan en we de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk gebruiken.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
Geen lades doen, lastig en kost ruimte, op planken kan je meer kwijt. Eventueel kan je wel (mooie) dozen op de planken zetten.

Even denken voor hoe lang je het gaat bouwen.
Gaat het 4 jaar mee of misschien wel 10 jaar?

Je zou als basis een standaard kast kunnen nemen en die verdiepen.
Je hebt pech dat de lage Billy (ikea) niet in 40 bestaat, van de 30 diepe heb ik er wel eens ergens 2 tegen elkaar gezet om zo planken van 60 diep te krijgen.
Dat maakt deurtjes weer lekker eenvoudig. De hoogte zal dan niet perfect zijn.
 

DutchArjo

  • #5
Ik bedoelde ook niet gewone lades naar maar zoiets als op de foto hieronder. Uittrekbare kast met daarin dan planken of een hanger.
IMG_6730.jpeg
IMG_6731.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Prima voorbeeld. Gewoon beginnen het schetsen van het frame. En kies afmeten waarbij je op voorhand al in kunt schatten dat je het zaagverlies beperkt.
 

DutchArjo

  • #7
Ik ben uiteindelijk aan de slag gegaan na het maken van een tekening en uitrekenen wat ik nodig had.
Dit was voor ik begon:
IMG_2012.jpeg


Dit is het eindresultaat geworden:
IMG_7799.jpeg

Ben best trots
 
  • Like
Waarderingen: Jackd, Walker en Rola

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Kan me voorstellen. Knap geklusideet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu