Kantel/kiep raam vast!! Help

Alie91

 • #1
Hallo allemaal!

Ik heb al diverse topics hierover gelezen maar kon geen antwoord vinden die mij helpt. Ik heb gisteravond een kantelkiepraam met de greep op de linkerkant gewoon open gezet door de hendel horizontaal te draaien. Toen ik hem savonds dicht deed en weer naar beneden draaide werkte dat gewoon prima. Nu wil ik graag dat raam weer open en zit het vast.
Ik kan de hendel wel horizontaal draaien maar verder naar boven voor het kiep effect werkt niet. Dan blokkeert de hendel op ongeveer 2 uur.
Al ik de hendel horizontaal zet gaat linkonder niet van het slot, links boven wel maar doordat onder zo vast zit is er vrij weinig beweging in te krijgen.

Wat kan ik doen om dit te verhelpen? En als dat niet kan wat voor mensen kan ik bellen om het te verhelpen?

Alvast bedankt!
Groetjes Alie
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Raam stevig aandrukken, ca 20 cm boven de raamkruk, en tegelijkertijd de hendel naar beneden, naar boven en weer terug draaien. Eventueel nog een keer proberen als het de eerste keer niet lukt.
   

  Alie91

  • #3
  En als hij dus niet omhoog gaat? Moet ik het dan met kracht doorduwen?
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #4
  Vanmiddag niet goed gelezen: Het raam draait, kan dicht, maar niet op de kiep stand.

  Dan is er iets aan de hand met de antifoutbediening aan de zijkant. Een plaatje wat uitsteekt schuin naar voren als het in draaistand open is.

  Kun je deze wel bewegen? Zo ja, even ingedrukt houden (zodat hij verticaal staat), en dan moet je voorzichtig! de kruk naar boven kunnen bewegen. Kruk weer terugdraaien, en raam weer loslaten.

  Met een imbus of torx kun je dit plaatje afstellen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu