Kan dit? lekkage door verstopping?

Hankezp82

  • #1
Hallo,


Situatie is als volgt: badkamer en wc op 1e en daaronder wc op BG ca. 1.5 jaar geleden volledig nieuw aangelegd. Leiding loopt via koofjes boven verlaagd plafond wc beganegrond naar beneden. Gisterenavond onverwachts lekkage via lichtpunt in verlaagd plafond wc beneden na het douchen, dit terwijl het water in de douche niet wegliep. Geen stromen maar druppelen van water (wel steeds sneller druppelen en uiteindelijk hoeveelheid van >1 emmer).

Via de verzekeraar kwam er een storingsdienst langs. Vervolgens alle kranen in de badkamer open om lekkage zichtbaar te maken. Na een paar minuten hoorden we duidelijk een prop doorspoelen (voorbij de lekkage, in de standleiding richting riool) en daarna liep alles weer door en was de lekkage ook opgelost.

Verklaring storingsdienst: verstopping, daardoor loopt water (ook) omgekeerde kant op. Op een lijmverbinding/mof komt veel druk te staan en dan is er altijd wel een luchtbel/minimaal gaatje waar het water vervolgens door weg kan. Ze hebben dus niets hoeven doen, maar konden ook niets doen/zien, want verlaagde plafond zit er nog in. Inmiddels geeft douchen e.d. ook geen problemen meer, nadat die prop werd weggespoeld.

Vragen:
1. Klopt dit verhaal, dat de lijmverbindingen/moffen soms dus niet 100% waterdicht zijn bij teruglopend water ?

2. En kan ik het hierbij laten, nu er geen lekkage meer is na verdwijnen verstopping? Of is er toch sprake van een constructieprobleem, waarvoor we bij de installateur moeten aankloppen (<1.5 jaar gelden opgeleverd)?

3. Loodgieter gaf aan dat als het plafond niet goed opdroogt je na het slopen alle PVC-lijmverbindingen met lijm/kit kan nasmeren om dit tegen te gaan.

Ik hoor graag jullie reacties.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Dan was de wc ook verstopt.
Gewoon plafond er uit en op onderzoek gaan wat het is of was.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Is garantie dus goed laten nakijken.
Want dat zal in de toekomst vaker gebeuren.
Waarschijnlijk lijmverbinding niet goed.
En die prop zal komen door niet goed doorspelen van het toilet (kleine spoeling gebruiken)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu