Kamerthermostaat vloerverwarming op elektra aansluiten

Robmagda

  • #1
Ik heb een nieuwe vloerverwarming (laten aansluiten) waarvan ik de kamerthermostaat zelf nog op elektra (stopcontact naast de unit) aan moet sluiten. Op dit moment heb ik op de Vloerverwarmings-Unit een (thermostaat?)knop zitten met daaraan vast een snoer met daarin blauw en bruin draad die verbonden moet worden met het snoer van mijn kamerthermostaat. Laten we het snoer aan de VW-unit snoer A noemen. Op de kamerthermostaat zit een snoer: blauw/bruin/aarde, noemen we snoer B. Alles moet aangesloten worden in een geaard stopcontact. Alhoewel ik een absolute leek ben op dit gebied weet ik wel dat in de stekker naar dat stopcontact op de stekkerpolen blauw en bruin moet terwijl de aarddraad naar de aardklem in de stekker moet. Mijn probleem is deze: als ik van snoer A één draad naar de ene stekkerpool moet laten lopen dan toch van snoer B de andere kleur (+ aarde naar klem) naar de tweede stekkerpool? Mag ik dan van snoer A bijv blauw met snoer B bruin verbinden? Want verbind ik blauw (A) met blauw (B) dan hou ik twee bruine draden voor mijn stekker over? Of moet ik heel ander draad voor die kamerthermostaat gebruiken?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je de tekst als volgt plaatst, en daaraan dan ook nog gegevens over thermostaat en vloerverwaming toevoegt, dan maak je veel meer kans op een antwoord.
Want zoals de tekst hierboven is het echt niet te volgen!


Ik heb een nieuwe vloerverwarming (laten aansluiten) waarvan ik de kamerthermostaat zelf nog op elektra (stopcontact naast de unit) aan moet sluiten.

Op dit moment heb ik op de Vloerverwarmings-Unit een (thermostaat?)knop zitten met daaraan vast een snoer met daarin blauw en bruin draad, die verbonden moet worden met het snoer van mijn kamerthermostaat.

Laten we het snoer aan de VW-unit snoer A noemen.
Op de kamerthermostaat zit een snoer: blauw/bruin/aarde, noemen we snoer B. Alles moet aangesloten worden in een geaard stopcontact.

Alhoewel ik een absolute leek ben op dit gebied weet ik wel dat in de stekker naar dat stopcontact op de stekkerpolen blauw en bruin moet terwijl de aarddraad naar de aardklem in de stekker moet.

Mijn probleem is deze: als ik van snoer A één draad naar de ene stekkerpool moet laten lopen dan toch van snoer B de andere kleur (+ aarde naar klem) naar de tweede stekkerpool?

Mag ik dan van snoer A bijv blauw met snoer B bruin verbinden? Want verbind ik blauw (A) met blauw (B) dan hou ik twee bruine draden voor mijn stekker over? Of moet ik heel ander draad voor die kamerthermostaat gebruiken?
 

Gerrit

  • #3
Wat is precies de vloerverwarmingsunit?
Is dat de totale aansluiting van de elementen?
Zit er aan die thermostraat maar één snoer?
Wat is het totale vermogen van de vloerverwarming?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu