Aansluiten Slimme huiskamerthermostaat aan vloerverwarming icm stadsverwarming

BWSB

  • #1
Hi,
Ik heb eerder dit jaar (hoofd)vloerverwarming (ter vervangen van de radiatoren) laten plaatsen. Het gaat om een appartement wat is aangesloten op stadsverwarming. In de veronderstelling dat de bestaande (enorm oude) huiskamerthermostaat niet meer nodig zou zijn heb ik die verwijderd, en het gat gevuld met muurvuller, en de muur afgewerkt. Pas later realiseerde ik me dat het eigenlijk best handig was geweest om de slimme thermostaat die ik heb aangekocht (een google nest) daar te plaatsen. Nu zit ik met de vraag hoe de gioogle nest thermostaat aan te sluiten op de verwarming.

Mijn opstelling is als volgt:
1) In de voorraadkast in de keuken de warmteverdeler:
https://tweakers.net/i/lfgmPEHZTmaEBTtfkEy5MW6idPI=/800x/filters:strip_icc():strip_exif()/f/image/LquBFgoZYOEigDRCmPYIHJ9W.jpg?f=fotoalbum_large

2) Direct ernaast, maar wel extern (deur naast de voordeur) zit de meterkast met een Honeywell VC 8615
https://tweakers.net/i/gUWk7Z4xM7F3YK1q1-hGANXEaYM=/x800/filters:strip_icc():strip_exif()/f/image/oxce0lyjjxtLhBohhhl90efa.jpg?f=fotoalbum_large

Mijn vraag is nu: hoe dien ik de google nest thermostaat aan te sluiten? Ik neem aan dat de kabels verwerkt in die dikke zwarte kabel uit de honeywell VC8615 uiteindelijk uitkomen op de plek waar voorheen de thermostaat was, en daarmee verbinding maakte. Oftewel, dat door de juiste kabeltjes uit de honeywell VC8615 te verbinden met de heatlink van de google nest, je verbinding met de huiskamerthermostaat kan maken. Is dit simpelweg een kwestie van het strippen vd zwarte kabel (na het uitzetten van hoofdschakelaar en voeding van de Honeywell VC 8615 die ook in die zwarte kabel verwerkt zit uit stopcontact halen), de juiste kabeltjes identificeren, connecten, en klaar is kees? Daarbij vraag ik me af: Zal de sterkte van de (wifi)verbinding tussen de heatlink en de nest wel voldoende zijn, gegeven de muren die er tussen zitten?

Alvast bedankt!
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Even slim googlen: "heatlink stadsverwarming schema VC8615", dan krijg je de gewenste informatie binnen enkele seconden.
Een dikke muur houdt het WIFI signaal niet tegen.
De Heat Link maakt geen gebruik van je wifi-router of -netwerk, maar gebruikt een draadloos mesh-netwerk om rechtstreeks met je thermostaat te communiceren.
 

BWSB

  • #3
Bedankt Degooyer, ik ga er mee aan de slag.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu