Hoe vloerverwarming opwarmen met kamerthermostaat

celaka

  • #1
Beste,

Ik heb afgelopen zomer tijdens onze verbouwing vloerverwarming laten plaatsen als hoofdverwarming. In de meeste ruimtes ligt een parketvloer die geschikt zou zijn voor vloerverwarming zolang je deze maar stapsgewijs opwarmt. Dit kan ik doen met de thermostaatknop op de verdeler. Een paar weken na het leggen hebben we een opstartprotocol zonder parket gevolgd maar de vloer ook weer laten koelen i.v.m. het warme weer.

Omdat het nu wat kouder begint te worden en vloerverwarming lang nodig heeft om te verwarmen, wil ik een start maken met het opwarmen. De kamerthermostaat staat standaard op 20 graden waardoor je merkt dat de ketel vooral snachts verwarmt maar overdag voldoende op temratuur is en stopt. Hierdoor krijgt de vloer volgens mij geen goede kans om voldoende te verwarmen. In de keuken waar tegels liggen voel je de warmte wel direct heel goed. Omdat de ketel overdag stopt durf ik de thermostaat bij de op de verdeler ook niet te verhogen omdat ik dan juist grote temperatuurschommelingen krijg.

Hoe kan ik dit nu het beste aanpakken?

Ik zou de kamerthermostaat omhoog kunnen zetten maar volgens mij kost dit dan erg veel energie en ik lees overal dat de temperatuur juist omlaag kan bij vloerverwarming.

Verder las ik dat het verstandig is een modulerende kamerthermostaat te gebruiken omdat dit energiezuiniger is. Ik heb op het moment een honeywell round Wirless kamerthermostaat. Hier kan ik niet aan zien of het een uit/aan model is of modulerend op de ontvanger bij de ketel staat wel een SP logo wat volgens mij staat voor Smart power. Is di het zelfde of kan het zijn dat ik gewoon een aan/uit model heb.

alvast dank!

20201006_105300.jpg 20201006_105315.jpg 20201006_105415.jpg 20201006_105342.jpg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
Als u de vloer warmer wil hebben zult u de thermostaat hoger moeten instellen het gevolg is dan wel dat de ruimtetemperatuur ook hoger word,immers de warmte die je in de vloer stopt zal er ook weer uitkomen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu