Kachelpijp: wat moet ik hebben?

Bolus

  • #1
Beste,

Ik heb een houtkachel die ik wil aansluiten. Ik ga hem aansluiten op een flexibele rvs buis die door het bestaande rookkanaal loopt. Deze is 150mm en is ongeveer 6,5 meter lang. De kachel heeft een aansluiting van 120 mm. Ik wil dus van de kachel met 120 naar het plafond en daar een verloop op aansluiten naar 150mm.

Ik zie dat er naast gewone kachelpijpen ook pijpen zijn met inspectieluik en pijpen met een klep. Ik vraag me af, moet ik dat hebben? Is het luik om te vegen? En de klep om de trek te regelen? Is dat nodig?

Ik heb deze kachel:

 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Steekt het flexibel beneden uit of zit er een nisbus in ? de kachel blijft die met bovenaansluiting of achter.buizen van 12o zijn haast niet meer te krijgen dus dan wordt het 125 of 131. zit het kanaal boven tegen de wand dan heb je ook 2 bochten nodig om beneden ver genoeg van de wand af te komen. dan heb je dus nodig verloop 150?x 125? 2x een bocht en waarschijnlijk 2 meter met evt nog een stukje tussen de twee bochten.en soms een klemband als je ergens tussen in moet werken.of wanneer je rvs gebruikt dan is een schuifpijp wel makkelijk.
 

Bolus

  • #3
Hij zit inderdaad vlak tegen de wand. Ik heb daar een dakdoorvoer in geplaatst. Zo te zien is het een nisbus. Ik moet dus van boven naar beneden het volgende plaatsen:
- verloop 150 -120.
- 45gr bocht
- stukje pijp (de pijp moet wat van de muur af en ook nog wat naar rechts)
-45 gr bocht
- pijp naar de kachel (bovenaansluiting)

120mm pijp kan ik wel vinden, maar ik zoek me rot naar een verloop. Ik lees verschillende verhalen, moet de verjonging nu naar beneden of naar boven? Ik dacht naar beneden ivm afwatering van condens. Ik weet niet welk verloop ik dus moet hebben. Want dan moet de kant van het verloop van 120 mm in een buis passen van 120 mm.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu