Kachelpijp niet tot aan het dak doortrekken

TimonS

 • #1
Beste klussers,

Ik wil graag een houtkachel in mijn huis plaatsen en ben mij aan het oriënteren mbt het rookkanaal.

Destijds heb ik met verbouwen van mijn huis het oude gemetselde rookkanaal verwijderd tot ongeveer een kleine meter onder waar deze door het dak heen gaat. Het laatste/hoogste puntje zit er dus nog en is opgevangen met een zware hoekstaal naar de dakspanten.

Nu wil ik voor de houtkachel een geïsoleerde kachelpijp gaan plaatsen. Ik vraag me echter af of ik deze kachelpijp kan laten stoppen bij het oude gemetselde stukje schoorsteen en hem daar rookgas dicht te maken. Of dat ik de pijp ook het laatste stuk door het gemetselde puntje moet trekken tot aan buiten aan toe.

De tweede situatie zou een hoop meer werk betekenen die ik mij als het niet nodig is liever bespaar.

Kan iemand mij hierin advies geven?

Bvd, mvg Timon
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • GDelea

  Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
  het mooiste is om van beneden tot door het dak heen dezelfde maat. dit houdt in bovenste stuk door gemetseld rookkanaal bv flexibel met het liefst in het metselwerk [beneden] de aansluiting maken naar dubbelwandig . de moderne kachels hebben een hoog rendement lees [lagere afvoergastemperatuur] met grote kans op condensatie tegen onderkant schoorteen en cerosoot vorming .
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu