Isoleren tussen spanten

Paulus de B

 • #1
Hallo allemaal,

Ik ga mijn hellende dak isoleren van binnenuit. De opbouw is: dakpannen, tengels, dampopen folie, dakbeschot.
Ik ben van plan glaswol te gebruiken met dampremmende bekleding aan 1 kant. Het plan is om dit op maat te snijden zodat het tussen de spanten van het dak past, en vervolgens aan deze spanten te bevestigen m.b.v. de spijkerflenzen en aluminium tape. Ik wil het geheel daarna afwerken met gipsplaten. Waar mogelijk wil ik de spanten gebruiken voor het bevestigen van de gipsplaten (deze liggen mooi in 1 vlak). Ik zal hierbij een aantal rachels moeten plaatsen omdat de spanten niet allemaal hoh 60 cm staan. Hieronder een foto van de situatie.

Ik heb zoveel mogelijk proberen te lezen over het onderwerp, maar het is mij nog niet helemaal duidelijk of de grote hoeveelheid spanten hier een probleem gaan vormen (koudebrug & condens). Als ik het glaswol netjes tegen de spanten af laat sluiten moet dit volgens mij geen probleem zijn, maar wilde toch even wat advies inwinnen hier. Moet ik de spanten bv nog extra inpakken? Hebben jullie andere tips, of zie ik iets over het hoofd?
Alvast bedankt weer voor de reacties!

20210110_163105.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Paulus de B

  • #2
  Ik realiseer mij dat er meer topics zijn over dit punt, maar mijn specifieke situatie wijkt hier toch wat van af. In de meeste gevallen zijn er 2 of 3 gordingen i.p.v. een groot aantal spanten zoals in mijn situatie.
  Is er iemand die mij kan vertellen of mijn plan van aanpak hierboven in orde is? Ik had gehoopt op een (aantal) reacties!
  Dank!
   

  Rooster

  Specialist Geluid
  • #3
  Je ziet niets over het hoofd.
  Met dit programma kun je de R-waarden incl. balken berekenen:

  20210110_163105_u.jpg
   

  Paulus de B

  • #4
  Bedankt voor je antwoord en de rekentool Rooster! Ik ga deze bekijken en a.s. weekend aan de slag!
   

  Rooster

  Specialist Geluid
  • #5
  Succes Paulus de B.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu