Smalle steeg tussen 2 woningen isoleren, van buiten.

Marnix84

  • #1
Goedenmiddag,

met mijn gezin woon ik in een oud huis (1902) in een historisch centrum.
Het huis is vrijstaand, maar met onze directe buren delen we een regengoot. Onder deze goot zit een ruimte van circa 26cm breed en zo'n 15 meter lang en 8 meter hoog.
Deze ruimte/steeg is niet begaanbaar (daarvoor is het te smal)
Onze woning hebben we 8 jaar geleden gerenoveerd en geïsoleerd. Isolatie is met voorzetwanden gedaan.

Het trappenhuis is echter niet geïsoleerd (we hadden dan de bestaande trappen moet verwijderen) Het trappenhuis zit tegen de steeg.
Nu speel ik al een tijdje met de gedachte om de steeg te isoleren vanaf buiten.
Mijn idee is om het aan de voor- en achterkant goed af te sluiten met houten planken (dat is het nu ook al) en dan vol te storten met "piepschuimkorrels" of misschien zelfs vol laten spuiten met pur.

Er is geen enkele reden om eventueel ooit nog de steeg in de kunnen, zoals omschreven is het nu al niet toegankelijk door de geringe breedte.
Het lijkt mij een prima manier om deze muur vanbuiten te isoleren. Ook de buren staan er welwillend tegenover. In zowel onze zijgevel als die van de buren zitten geen afvoeren, ramen of wat dan ook. Gewoon een kale gemetselde muur.

Nu komt echter mijn vraag: kan dit zomaar isoleren op de manier die ik in gedachten heb, of zie ik iets belangrijks over het hoofd?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zet een paar fotos! Isoleren doe je het best aan de koude kant. Ook is het resultaat of het nu beter als er een verschil in temperatuur is tussen de warme-en de koude kant.
 

Marnix84

  • #3
ik zal foto's maken en toevoegen!
 

Marnix84

  • #4
steeg.jpg
steeg 2.jpg
 

Marnix84

  • #5
hierbij 2 foto's van de situatie. Het idee is om net achter de regenpijpen hout aan te brengen, alsmede aan de voorkant (hier dus achter, de smalle streep licht) en dan met "iets van isolatie" vol te storten.
 

Charel

  • #6
In principe lijkt mij dat een goed idee al zie ik wel enkele zaken waar je extra aandacht aan zult moeten besteden.
Je zal er bovenaan voor moeten zorgen dat daar absoluut nooit water kan binnendringen. Nu zie ik een stuk van de dakgoot met daaronder nog een soort hanggoot en het is me niet duidelijk of daarmee de gehele tussenruimte op een degelijke en blijvende manier waterdicht zal zijn.
Ik zou ook die afvoerbuizen meer naar buiten voorzien zodanig dat je de afdichting gelijk met de voor- en achtergevel kunt maken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu