Isolatie van eensteens schuurtje

Arievdberg

  • #1
Ik ben het schuurtje circa 40 jaar oud aan het opknappen. Maat is 4 * 2.6 en is eensteens muur. OP het schuine dak vervang ik de golfplaten door eterniet golfplaten.
De voegen heb ik al gerepareerd

Omdat het nogal vochtig was wilde ik de schuur aan de binnenkant isoleren. Met bijv tempexplaten 5cm of pur platen van 4 0f 5 cm. Afhankelijk wat ik op de kop kan tikken. Ik wilde een houten raamwek maken

Mijn vraag is moet ik tussen de isolatie nog een afstand houden tussen het dak en de muur ?? En zo ja hoeveel ?? Hoe voorkom ik dat de afstand hetzelfde blijft ??

Verder nog tips ??

Alvast bedankt
 

Tiho

  • #2
Wordt de schuur verwarmt?

Als het optrekkend vocht is, heeft isolatie niet veel nut. In dat geval moet de bodem afgesloten worden met bv folie.
 

Arievdberg

  • #3
De schuur is niet verwarmd, op de vloer liggen nu stoeptegels. De folie dan onder de tegels leggen en tegen de buitenmuur leggen of tegen de voorzetwand met isloatie?

Ik dacht er over om in de buitenmuur dan ook een paar oegen op te borne zodat het achter de isloatie kan ventileren
 

Tiho

  • #4
Folie onder tegels tegen de buitenmuur. Volgens mij moet dit voldoende zijn.
 

Arievdberg

  • #5
Oke, bedankt

Houdt dit in dat je dan verwacht dat het vochtprobleem verminderd zou zijn ? EN dat de isloatie daarin geen verbetering geeft?? ( spart mij een hoop werk :wink:)
 

Tiho

  • #6
Dat verwacht ik inderdaad ja. Hoe is het overigens met de ventilatie?
 

Arievdberg

  • #7
In het schuurtje zit een kozijn met een vast raam van circa 60*25 en een klapraam van 60*25. Dit laatsts raam staat altijd open

in de schuur staat een oude kast waar de schimmel opstond na de winter. daar er ook een nieuwe fiets in staat wilde ik de schuur sud duidelijk droger maken
 

Tiho

  • #8
Ik zou het eerst met de vloer uitproberen dan. Misschien meteen een betonvloertje over de folie, afhanklijk wat voor fundering nodig is uiteraard.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu