Terrasoverkapping plaatsen, zijkanten dichtmaken, isolatie?

Ragaroah

 • #1
Hallo,

Ik ben van plan een terrasoverkapping te plaatsen bij ons in de tuin als aanbouw. De voorkant wordt een glazen schuifwand. Alles is al netjes besteld, fundering gaan we over een paar weken storten, maar ik zit nog met de zijkanten.

Ik wil de zijkanten dichtmaken en isoleren. Nu zat ik aan de buitenkant te denken aan rabatdelen van kunststof, of composiet vlonder planken. Vervolgens isoleren met glaswol van 10 cm dik, en aan de binnenkant gipsplaten. We willen namelijk wel graag zonder teveel gedoe er in de herfst/winter in kunnen zitten.

Wat is het meest kosten efficiënt (liefst onderhoudsvrij) om de zijkanten van dicht te maken, wat nog wel goed isoleert? Het gaat vooral om de buitenkant. Aan beide kanten zitten schuttingen naar de buren (simpel rijtjeshuis) dus er zal geen wind op staan of veel regen.

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Camino

  • #2
  Je zou gebruik kunnen maken van keralit rabatdelen, deze zijn van composiet; makkelijk schoon te houden, rotvrij en benaderen de look van echt hout.

  Vergeet niet aan de binnenzijde dampdichte folie te plaatsen en onder de rabatdelen dampdoorlatende folie aan te brengen zodat er geen condensvorming optreed tussen de binnen en buitenzijde.

  succes gr
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu