Isolatie van een schuin dak

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik wil mijn houten dak gaan isoleren. Aangezien het een rijtjeswoning is en het dak doorloopt, zal dit aan de binnenzijde moeten gebeuren. Het dak bestaat nu uit houten 'planken' die direct op de gordingen zijn bevestigd.

Ik wil hier isolatiedekens tegenaan maken en daaaroverheen gipsplaten. Moet ik nou tussen isolatie en dakbeschot nog ventilatieruimte overlaten? Of kan het er direct tegenaan.

Ik moet er wel bij zeggen dat sommige planken wat kleine kieren vormen, hoe los ik dit op? En moet er dan ook een dampremmende laag aan de binnenzijde van de isolatie? Op de buitenzijde ligt niks verder (behalve pannen dan, logisch)

Groeten,
Sarah
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Aangezien er op de planken geen 'miofol' (dampremmende laag) o.i.d. ligt is er onder en boven de planken geen (vocht)barriere!

Je hebt wel te maken met 'leefvocht' in huis en dat kan aanzienlijk zijn. Mijn tip: een spouw van min. een racheldikte onder je planken maken.
Dde balken op div. plaatsen'doorboren, dan circuleert je 'gehele dak'!
Dan tempex tussen de balken tegen de rachels aan. (goed af te purren). En voor het vocht van binnenuit 't huis: tegen de isolatie plastic nieten.

Nu moet ik wel zeggen: er zijn zoveel tips en tegenstrijdige berichten hierover.
Zelfs v/d vakman hoor je div. methodes..

succes ermee! :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu