Isolatie onder elektrische vloerverwarming

JayDee

  • #1
Ik wil in mijn badkamer elektrische vloerverwarming aanleggen. Nou heb ik gezien dat er een bedrijf is dat elektrische vloerverwarming installeert en daarbij isolatiematten aanbiedt als optie. Is zoiets ook los te verkrijgen? Is dat zinnig?
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Isolatie onder elektrische vloerverwarming in de badkamer......Hoe wil je dan de tegels goed op de ondergrond lijmen??
Als je isolatie legt op de bestaande vleor, daar overheen de elektrische vloerverwarming en dan de tegels: dan ligt toch alles los........??
Ben wel benieuwd hoe de anderen daarover denken..........
 

JayDee

  • #3
Dat weet ik dus ook niet. Feit is wel dat ik een offerte voor elektrische vloerverwarming heb liggen waarin die optie werd geboden.
 

Bernhard

  • #4
De verwarmingsleidingen in de isolatie monteren en dan de tegels er boven is een goede methode. Dit is een zgn droogbouwsysteem.
Tussen de leidingen en de tegels worden nog 2 dunne staalplaten overelkaar gelegd. De platen kunnen tov elkaar schuiven en daarmee de uitzetting opvangen. de tegels worden dan op de bovenste plaat gelijmd.
De leidingen in de vloer verwarmen nu zeer snel tegels. Er zal bijna geen opwarming van de beton ontstaan. De temperatuurregeling is met deze methode veel sneller. Mvgr Bernhard
 

JayDee

  • #5
Bernard, volgens mij heb jij het nu over een systeem dat je op de cv aansluit. Ik heb het over een elektrisch systeem met matten.
 

Bernhard

  • #6
Ik heb het over een vloerverwarming. Mvgr Bernhard
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu