Piepschuim isolatie verlijmen aan beton lukt niet

Jasper1978

  • #1
Ik wil mn vloer isoleren met piepschuim platen.
de vloer bestaat uit betonnen balken met broodjes ertussen. echter zijn de betonnen balken een beetje gekromt aan de onderkant, waardoor de piepschuim platen niet blijven zitten met plakkit. heeft iemand nog andere ideeen hoe de platen vast te maken? gaatje boren en met iets vastzetten is ook lasting aangezien het meer dan 70 platen piepschuim zijn.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hoeveel ruimte is er tussen de beton en het isolatie materiaal.
Je kan de platen bevestigen met kitten of met PUschuimen. Laatste kan je veel ruimte opvullen maar het opschuimen duurt een tijdje dus moet je de platen ondersteunen tot de lijm is op geschuimd en hard geworden.

Mechanisch heeft bij mij toch de voorkeur.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Met piepschuim en lijm/kit wel goed opletten dat de lijm/kit de platen niet oplossen.
Maar dacht dat ze dit soort oneffen vloeren aan de onderkant meestal inspuiten met pur schuim om ze te isoleren alleen kun je dat meestal niet zelf.

Als je dit zelf wilt doen is mogelijk een combinatie mogelijk nl. pur gebruiken om de piepschuim platen mee vast te lijmen.
Ik weet niet of het kan (ik heb er zelf geen ervaring mee) maar je zou de oneffenheden op kunnen vangen met het pur schuim zodat de platen wel mooi recht komen te zitten zonder dat er spanning op staat.
Een bus purschuim kost maar een paar euro dus je zou het kunnen proberen of dit werkt en niet al te veel rommel geeft.
Even een plaat hout op maat van de piepschuimplaat uitzagen. Pipeschuimlaat inspuiten met pur en aan het plafond plakken, de plaat hout er onder als steun en deze weer ondersteunen met een paar plankjes oid.
24 uur wachten en kijken of het goed blijft zitten.
(om te voorkomen dat de plaat hout ook vast blijft zitten deze even inspuiten met siliconen oid.)

suc6

Gerrit
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu