Water tussen betonvloer en isolatie

Ezra

 • #1
Ik hoop dat jullie ideeën voor me hebben met het volgende probleem.

Wij hebben de keuken verbouwd en daarbij de dekvloer van de betonnen vloer verwijderd om vloerverwarming aan te kunnen leggen. Onze betonvloer ligt rechtstreeks op het zand. Vloerverwarming ligt daarom op een laag isolatie en daar overheen is een nieuwe anhydriet dekvloer gestort. Tot zover alles leuk en aardig.

Bij plaatsing van de keuken is er een koppeling van de warmwaterleiding losgegaan en flink gaan lekken. Wat echter heel vervelend is, is dat dit nauwelijks zichtbaar was. De leiding loopt namelijk achter de opstaande isolatie onder de vloer en het water heeft langs de leiding gesijpeld... ONDER de isolatie. Het water dat gelekt is, is dus tussen de betonvloer en de isolatie terecht gekomen. Het is uiteindelijk een flinke hoeveelheid geweest, want de muren aan de andere zijde van de keuken (2,5 meter verder) werden langzaam nat (betonvloer ligt onder kleine helling die kant op).

Nu is dus de vraag: Hoe kom ik van dit water tussen mijn 2 vloeren af? Uitdampen is natuurlijk lastig. Ik zat zelf te denken om op de laagste punten een klein randje van de nieuwe anhydrietvloer weg te halen, zodat de betonvloer daar de ruimte krijgt om te ademen. En dan veel geduld hebben. Iemand creatieve ideeën?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn88

  • #2
  Dit zal vanzelf wel gaan drogen het gaat alleen wel heel lang duren
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Maak je geen zorgen. Ideaal is het niet. Er is een laagje van enkele mm in de constructie bijgekomen met zijn ook zijn eigenschappen van warmte geleiding.
  Het water zal heel langzaam drogen. Ligt er geen plastic onder de beton zal het wat sneller gaan.
   

  Ralph

  • #4
  Dat is niet zo heel best, je zult dan de zaak moet uitzuigen met een systeem daarvoor middels een gat ergens midden in de vloer en lucht toevoer langs de muren.

  Als je het laat zitten kun je er doodziek van worden door allerlei schimmels e.d. wat er gaan ontstaan.

  Nu ben ik bang dat je in NL die apparaten niet tegen gaat komen omdat die kennis er maar heel mondjesmaat is hier.

  Zoek eens op google.de op "estrich wasserschaden"
  Daar is veel meer kennis van dit type vloer opbouw.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu