Isolatie idee voor renovatie project jaren 30 appartement.

HobbyChiel

  • #1
Hallo,

De boven verdieping van een appartement uit de jaren 30 is aan de beurt. Vanwege het vervangen van het oude riet/gips plafond ben ik van plan de boel meteen te isoleren. Na wat inlezen ben ik het volgende van plan:



Nu is mijn vraag: De ventilatie doorvoeren welke lucht van buiten door de ruimte tussen het dak en plafond doorvoeren zitten om de 3 draagbalken geplaatst. Waar volgens mij voorheen nog enigszins ventilatie plaatsvond tussen de draagbalken waar geen ventilatie doorvoer zit. Gaat dit in het nieuwe plan niet lukken.
Voorheen kon de lucht langs de rachels tussen het plafond en de draagbalken door, nu gaat dit als gevolg van de isolatie niet meer lukken. In hoeverre kan dit kwaad en wat zou een juiste oplossing zijn.
Tevens ben ik benieuwd of ik een beetje in de goede richting zit met mijn ideeën over het isoleren van mijn dak.

Dank jullie wel alvast.
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #2
Hallo hoe zit het met de aansluiting van platdak op de Muren/Schuindak.
want jij tekend hem in doorsnede.
Maar teken eens de aansluiting zoals boven genoemd.
 

MvanV

  • #3
Platte daken van onder isoleren is gevaarlijk, de dakbedekking is de koudste plek, maar laat geen damp door. Hout kan daar gaan rotten.

In zo'n constructie is het het beste het platte dak van boven te isoleren.

Moet het van onderen, dan is een goede dampdichte laag nodig, liefst in combinatie met een luchtkier er boven die contact heeft met de buitenlucht.

Glaswol en steenwol laten veel damp door. Daarmee is het extra opletten.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4

Ik neem maar even aan dat het dakvlak aan een zijde is gesloten.
Liggen de balken zoals op tekening aangeven met de kleur rood is het eenvoudig. Je kan dan volledige ventilatie boven het isolatiemateriaal maken. Als de balken liggen zoals aangeven met bruin wordt het lastig. De ventilatie loopt dood tegen een muur en daar zou je iets voor moeten verzinnen bijvoorbeeld met die twee ontluchtingen.

Persoonlijk zou ik voor het nieuwe systeem gaan met een intelligente damprem en een cellulose isolatie. Je balken zijn daar hoog genoeg voor. Ben je gelijk van het ventilatie -en damprem probleem af.
Die twee dakdoorvoeren moet je dan wel dicht laten maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu