Isolatie enkelsteens muur - de juiste manier?

PBB

  • #21
Zou dat nodig zijn? Is best veel werk de vloer gaat er in iedergeval niet helemaal uit die ziet er nog goed uit en daar heb ik geen geld voor.
 

Marcn88

  • #22
Als ik die vloer zo zie lijkt t me dat ze isolatie tussen de houten balken hebben gelegd en de betonvloer gelijk gestort met de bovenkant balk, dit houdt dus in dat de balken weg gaan rotten in de komende jaren en u dan allemaal losse betonstrookjes hebt en dus geen stevige vloer. alles verwijderen en opnieuw de vloer opbouwen is het beste anders kun je over een x aantal jaar weer
 

PBB

  • #23
Ja dat klopt de vloer ligt zon 2cm hoger dan de balken. En als ik de balken er tussen uitsloop en dan daar weer isoleer met pur als de rest en dan weer ofvul? Dat is nog prima zelf te doen alleen
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #24
Maar waar draagt de vloer eigenlijk op? Hebben de balken nog een dragende functie?

Of het nodig is de balken te verwijderen weet je al, ze zijn niet voor niets aan het wegrotten.
 

PBB

  • #25
Ja dat klopt maar dat was vooral de balk die tegen de buitenmuur ligt. De balken hebben geen draagfuctie meer want de isolatie platen liggen op het zand. Ga zondag even verder kijken
 

PBB

  • #26
Er liggen maar 4 balken in de vloer, Die ga ik eruit halen opnieuw isoleren en dicht storten. Als ik de buitenmuren wil isoleren zoals ik had gezechd moet ik dus een klein stukje van de vloer tussen de vloer en de muur weg slijpen tegen een koude brug. kan ik dan meteen mijn pir osb platen plaatsen op de vloer of moet daar nog iets tussen?

En wat kan ik eigenlijk beter gebruiken pir/osb of pir/underlayment. prijs maakt weinig uit maar snap het verschil niet helemaal wanneer je wat moet gebruiken.

Alvast bedankt
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #27
Als je een rand vloer weghaalt, zorg er dan wel voor dat er een dampdichte afdichting gemaakt wordt. Uit de bodem komt namelijk schadelijk gas en ook vocht.

Underlayment is wat sterker, maar veel maakt dit niet uit. Isolatie waar houten plaat op vast zit is niet bedoeld voor wanden, maar voor een platdak.
 

PBB

  • #28
Bedankt voor de tip,

Maar waarom is pir underlayment ongeschikt als voorzetwand? en wat zou dan een andere goede optie zijn incl dak isoleren.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #29
Ik zeg niet dat het ongeschikt is, maar dat het daar niet voor gemaakt wordt. Als je het wil toepassen moet je je bewust zijn van de nadelen. Zoals dat de naden niet vlak gaan worden.

Een voorzetwand maak je normaal door een regelwerk van hout of metal stut te gebruiken met isolatie ertussen en een plaatmateriaal ertegenaan.
 

PBB

  • #30
Oke,

Wist ik niet dat je dan naden had. Houd je die ook nog nadat je er 9,5mm gipsplaat op doet en dan muur verwarming tegenzet? Want dan krijg je een best dikke stuclaag.

Zal een gaan kijken naar de opbouw van een metalstud wand.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu