Isolatie binnenkant dakkapel

JanHenk

  • #1
Er is bij mij een dakkapel geplaatst waarvan het dak aan de buitenzijde ge-isoleerd is. Aan de binnenkant wil ik nu het plafond afwerken met gipsplaten. Ik vraag me echter af of het verstandig is om eerst nog tussen de balken aan de binnenkant ook isolatiemateriaal aan te brengen. Ik had namelijk gehoord dat het niet verstandig is om aan de binnenkant te isoleren als er al isolatiemateriaal aan de buitenkant zit; dit zou namelijk kunnen leiden tot condensvorming aan de binnenkant en dus houtrot. Ik vroeg me af of dit inderdaad het geval is. Weet iemand meer hierover?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Als de dakkapel nu net geplaatst is, moet deze een isolatiewaarde dak 6 hebben en de wanden 4.5. Extra isoleren is dus niet nodig.

Verder kan je het antwoord op je vraag over isoleren aan de binnenkant uitgebreid terugvinden op dit forum.
 

JanHenk

  • #3
Voor de huidige isolatiewaarde zal dit inderdaad niet echt nodig zijn.

De reden dat ik toch over extra isolatie nadenk is dat bij regenbuien het platte dak van de dakkapel nogal wat lawaai geeft (het is een oppervlakte van 330 cm bij 390 cm), zeker in vergelijking met het 'oude' dakpannen dak wat er eerst zat.
Verder zullen in de toekomst de eisen m.b.t. isolatie waarschijnlijk nog strenger worden. Nu is het dak nog niet afgewerkt, en kan ik makkelijk isolatie aanbrengen.


Mijn enige zorg is dat ik door het isoleren van de binnenzijde de constructie slechter maakt. Maar als ik het goed begrepen heb loop ik wat dat betreft geen risiko op houtrot als ik klimaatfolie gebruik. Is dat inderdaad correct?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Correct.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu