Intercom deuropener flat

Wickkit

  • #1
Hoi,

Zit met het volgende probleempje en vraag mij af of hier een eenvoudige oplossing voor is, mijn dochter woont driehoog op een flat en heeft in de hal een intercom in combinatie met een deuropener hangen.
Het bekende systeem dus: Iemand belt beneden aan, normaal gesproken neemt zij dan de hoorn op, luistert wie er aan de toegangsdeur staat zij besluit of zij al dan niet via de drukknop, onder de toegangsdeur tot de flat opent.

Voorheen waren het huurhuizen/flats momenteel zijn het koopflats.
Dit alleen ter verduidelijking om aan te geven dat het van die standaard systemen zijn die vroeger door de verhuurder in alle flats werden geplaatst.

Nou wil het geval dat er soms midden in de nacht nogal eens door een of andere 'grapjas' wordt aangebeld, waar vervolgens de hond weer op gaat blaffen, dus erg vervelend ook voor andere mede(flat)bewoners.

Is er een eenvoudige manier om de bel in haar hal 's nachts af te zetten door er bijv een schakelaartje tussen te plaatsen en zo ja hoe doe je dat precies??
Of zij er ook nog andere niet al te dure eenvoudige oplossing.

Bij voorbaat dank voor de reactie(s)
 

Ronald42

  • #2
Er zijn talloze systemen en dat maakt het lastig om goed advies te geven.

Is het echt een bel die gaat Zoemer of rinkelbel ja dan kan er een schakelaar tussen. Maar dit moet wel juist gebeuren anders kan u het hele systeem storen of buitenwerking zetten !!!!!

Is het een electronisch belletje dan is het vaak voldoende om de hoorn er naast te hangen.

Als u nog even het merk laat weten wellicht met een fototje dan kan ik u wellicht nog wat gerichter advies gegen.
 

EdP

  • #3
Misschien ook een ideetje om in de hal een cameraatje op te hangen? Die hoeft niet per se aangesloten te zijn, maar kan voor de lolbroek een reden zijn zich niet meer te laten zien.

Nog mooier natuurlijk als de camera ook echt opneemt, dan heb je 'm te pakken en zal hij wellicht andere grappen moeten verzinnen.
 

Wickkit

  • #4
Bedankt voor de reacties.
Het is inderdaad zo'n schelle zoemer (ouder model dat veelal standaard in iets oudere flats wordt gebruikt) dus geen rinkelbel, helaas heeft de hoorn ernaast hangen geen effect.
Zal morgen eens gaan kijken of ik het merk kan vinden en een fotootje maken.@EdP, een cameraatje ophangen is eigenlijk geen optie, komt ook wél eens voor dat zgn 'vrienden' na een avondje stappen midden in de nacht aanbellen dus zoek eigenlijk toch na de mogelijkheid om op een eenvoudige manier de bel/zoemer tijdelijk te deactiveren.

Tot later. :wink:
 

Crazypat

  • #5
Het is gewoon mogelijk om tussen de plus of min van de zoemer een schakelaar te plaatsen om de zoemer tijdelijk uit te schakelen. Is algemeen een rode en zwarte draad die naar de zoemer gaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu