Nieuwe intercom

Nikita77

  • #1
Hoi,
Ik heb een nieuwe intercom gekocht maar ik weet niet hoe ik hem op de juiste manier moet aansluiten. Iemand die me hierbij kan helpen?
Ik heb de draadjes in volgorde van de oude intercom aangesloten. Ik hoor dan wel een geluid als ik op een knop druk, maar mijn deurbel doet het alsnog niet. De beschrijving van de nieuwe is heel duidelijk alleen komt de aanduiding niet overeen met de oude en weet ik dus niet welk draadje waar moet.
Ook is de oude een 5 draads, maar er hangt wel een losse 6e draad bij (de witte) die nergens op aangesloten zat. De nieuwe is geschikt voor zowel 5 als 6 draads, dus ik vroeg me af of ik het witte draadje ook kan verbinden.

beschrijving 5 draads.jpg beschrijving 6 draads.jpg nieuwe intercom.jpeg nieuwe intercom2.jpeg oude intercom.jpeg oude intercom2.jpeg
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
De oude intercom is geen conventioneel 5-draads systeem, het is een digitaal bussysteem. Je kunt dit toestel niet zomaar vervangen, tenzij door dezelfde of een geschikte opvolger welke je dan wel zult moeten programmeren in het systeem.

Aangenomen dat het intercomsysteem eigendom is van een VVE of verhuurder past hier maar één reactie: Blijf er vanaf voordat je iets sloopt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu