Video intercom met electrishe deuropener - deuropener opent niet...

Ohdenneboom

  • #1
Hallo allemaal, Ik een Comelit video intercom-set gemonteerd (8461M). Deze bedraad, en hier een electrische deuropener op aangesloten.
(maasland AP10U).
De deurunit werkt, bij aanbellen gaat de camera aan, is er gesprek mogelijk, maar bij het drukken op de deur-open knop gaat deze niet open...
Ik heb nog verder getest. De deuropener demonteren, bestaande draad verlengt zodat de opener bij de binnen-unit kon liggen. Bij het drukken op de deuropen knop
hoor ik wel een klik in de opener, maar hij geeft geen reactie...

Zie ik wat over het hoofd of doe ik iets anders verkeerd? Ik hoor graag of iemand hier ervaring mee heefT?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Je snapt hoe zo'n sluitplaat werkt? Als je er naar zit te kijken zul je weinig zien gebeuren. Wanneer er spanning op staat zou je de deur open moeten kunnen duwen, oftewel als je met de sluitplaat los in je handen staat dan zou je de schootvanger moeten kunnen bewegen. Dit kan met je Comelit intercom standaard maar gedurende 2 seconden, eventueel kun je die instelling wijzigen naar 8 seconden.

Aangezien je hem hoort klikken, lijkt het er op dat je de boel in ieder geval wel goed hebt aangesloten.

Kun je de sluitplaat anders eens los van de intercom proberen? Het ding accepteert 10 t/m 24V AC of DC, je zou het bijvoorbeeld eens kunnen aansluiten op een 12V accu of adapter.
 
Laatst bewerkt:

Ohdenneboom

  • #3
Klopt :hup: als ik er naar kijk gebeurd er niks....Ik was in de veronderstelling dat de schootvanger zou bewegen bij spanning, maar als ik je goed begrijp, laat hij alleen de schootvanger los zodat hij kan bewegen? (net als wanneer ik de vrijlooppal omzet?)
Die 2 en 8 seconden kan ik idd instellen met de dipswitch...
Die accu is een goed plan, zien wat dat brengt!

Bedankt voor je reactie!
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Het beweegt inderdaad niet. Maar wanneer het wordt bekrachtigd zou je het met de hand moeten kunnen bewegen.
 

Ohdenneboom

  • #5
Ik ga morgen verder op onderzoek, met Accu! Ik laat weten wat de bevindingen zijn.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #6
Als je nog niet hebt geprobeerd of je de schootvanger kunt bewegen nadat je de "klik" hoort kun je dat natuurlijk eerst doen. Heb je geen accu voor nodig, dat kan gewoon hoe je het nu teste.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu