Deuropener van intercom doortrekken

Fry35

  • #1
Hallo,

Voordat de warmte losbarst nog een klein klusje te doen. Ten minste, met jullie hulp hopelijk wel, want ik kom er niet helemaal uit.


Deurintercom (Golmar T740 vermoed ik), 3 appartementen waarvan eentje van mij. Nu wil ik in mijn appartement een extra deuropener mbv pulsdrukker. Hoef verder niets. Kabeltje al doorgetrokken, maar nu het aansluitschema...
Ik weet dat P1 (bruin) , hoogstwaarschijnlijk de deuropener is. Maar welk ander contact moet ik kiezen?? Op internet vind ik van dit uitgefaseerde model geen installatiehandleiding. En de summiere informatie die ik vind zegt alleen dat P1 de deuropener is. Kan ik trial en error doen, dus alle contacten langsgaan of er is kans op kortsluiting? Ik hoop dat jullie kunnen helpen?

 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Https://www.klusidee.nl/Forum/nieuwe-intercom-oude-bedrading-t98010.html
 

Fry35

  • #3
Dank je headhunter,

Door deze post weet ik dat ik in ieder geval p1 moet hebben. Maar als ik een extra deuropener wil (schijnen ze ook wel tandartsknop te noemen?) op een pulsschakelaar wat is dan de andere draad/contact waar ik P1 mee verbind?

Omdat er maar 4 draden zijn ben ik geneigd alles langs te lopen en uit te proberen, weet alleen niet of je daar het systeem mee kan kortsluiten...
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Als je de keuze hebt uit de volgende contacten:
7 - bel
10 - luidspreker of microfoon
3 - massa
5 - luidspreker of microfoon

Welke lijkt jou dan de meest waarschijnlijke optie?

Ik zou de massa proberen. ;)
 

Fry35

  • #5
:oops: :prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu