Inregenen via bovenzijde deur

Corj

  • #1
Beste klussers / vakmensen,

Ik ben sinds kort verhuisd naar een huis uit 1996 en ben er gister achtergekomen dat de deur van het dakterras niet helemaal ok is.
Ik denk dat het komt door de combinatie van regen / wind van gister avond / nacht, maar er loopt water via de bovenkant van de deur naar binnen. Het gaat om een grote hoeveelheid, ik denk dat wij in totaal wel zo'n 10 liter water hebben opgedweild.

Omdat ik nu op mijn werk zit kan ik helaas geen foto's o.i.d. plaatsen, maar vraag me af of jullie zo op het eerste idee al een mogelijkheid hebben om dit op te lossen?

Er is wel een "rand" boven de deur van een aantal centimeter, maar blijkbaar is dit dus niet voldoende om het inregenen tegen te houden. Zijn er opties (rubbers, plaatsen van een goot o.i.d.) om dit te voorkomen?

Ik wil er wel iemand naar laten kijken, maar omdat het (helaas) niet echt goed weer wordt de komende tijd, ben ik bang dat ik nu snel preventieve maatregelen moet nemen.

Alle ideeën zijn welkom, alvast bedankt voor jullie input!

Met vriendelijke groeten,

Cor
 

Fiesiekus

  • #2
Je zou kunnen beginnen met een tochtstrip aan te brengen. Zonder tocht geen lekkage in uw specifieke geval.
 

Pepjo

  • #3
Ik vind 10 liter wel erg veel om door te sijpelen via een bovenkant deur.

Afgezien van Fiesiekus' goede suggestie, bestaat er niet de kans dat er van bovenaf een stroompje water op het deurkozijn loopt, langs de muur ?
 

Corj

  • #4
Alvast bedankt voor jullie eerste reacties! Ik zal kijken wat ik kan doen met het plaatsen van een tochtstrip (is waarschijnlijk wel een klus die ik met mijn twee linkerhanden moet kunnen uitvoeren).

Omdat het donker was, en ik geen verlichting heb op het dakterras, heb ik niet kunnen kijken hoe de lekkage precies tot stand komt. Ik was ook erg onaangenaam verrast zoals jullie kunnen begrijpen.
Ik zal dan ook op zoek gaan naar een "professional" die er eens goed naar kan kijken, om te zien wat er nu precies aan de hand is.

Wat wel opvallend was, was dat het water niet een constante stroom was, maar met "vlagen" naar binnen kwam tijdens windstoten.

Met vriendelijke groeten,

Cor
 

Fiesiekus

  • #5
Corj schreef:
Ik ben sinds kort verhuisd naar een huis uit 1996 en ben er gister achtergekomen dat de deur van het dakterras niet helemaal ok is.
Hoe lang is het goed gegaan, d.w.z. wel regen en geen lekkage?
 

Corj

  • #6
Dat weet ik dus niet, omdat wij pas sinds vorig weekend verhuisd zijn. Ik heb al wel de vorige bewoner gevraagd of hij ervaringen had, maar zijn reactie was dat hij er nooit last van had gehad, en dat het mijn probleem was (waarschijnlijk bang dat ik het onder de verborgen gebreken wil plaatsen).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu