Lekkage kozijn via suskast

SymphonyB

  • #1
Goedemorgen,

Helaas zit ik met een terugkerend probleem. We hebben een lange suskast +- 2 meter in de woonkamer. De kitranden buiten zijn niet goed meer. Wanneer het regent lekt het water via de kitrand naar beneden. Ik heb met een tuinslang getest en het is duidelijk dat het probleem hier zit.

Nu kan ik uiteraard gewoon opnieuw gaan kitten en schilderen, maar ik wil het eigenlijk gelijk wat verbeteren als ik toch aan de slag ga. Dit omdat het toch al de 2e keer in 6 jaar is

Ik heb ook gezien bij 6 op de 10 buren dat ze van alles aan de buitenkant van de suskast hebben heen getimmerd, gelijmd geplakt etc. Blijkbaar ben ik dus niet de enige met het probleem. Zelf denk ik dat steeds lek raken van de kit te maken heeft met de grote van de suskast en hoe hard je aan de binnekant moet trekken om de schuif open en dicht te doen (heb alles gesmeerd van het mechanisme inmiddels). Je ziet de suskast een beetje bewegen bij het openen en sluiten. We hebben meerdere suskasten in huis, maar allemaal minimaal de helft korter, daarbij geen problemen.

Nu dacht ik, als ik het ga herstellen kan ik wellicht voor wat betere afwatering zorgen. met iets als bijvoorbeeld een glaslat zoals deze commerciele link verwijderd - mod

Mijn vragen:

-Is het een goed idee om dit te doen?
-Zoja, is het dan verstandig om het direct op het hout c.q. suskast te lijmen, of is het beter om het te monteren zoals je bij een ruit zou doen. Dus met EP band erachter en stelblokjes eronder?
-Hebben jullie misschien een beter idee?

Alvast bedankt.





 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2

SymphonyB

  • #3
Blij dat ik het op een forum hebt gevraagd.

Zelf niet aan gedacht, heel eenvoudige oplossing inderdaad en gaat vrijwel zeker helpen.

Ga zo gelijk naar de bouwmarkt

Hartstikke bedankt!
 

SymphonyB

  • #4
Checkvraag,

Lijkt me handig om het ook te schilderen.

Het is een soort van kaal aluminium, niet geanodiseerd in ieder geval.

Opruwen met *, metaal waterbasis Grond verf en vefvolgens aflakken?

Geen merkverwijzingen toegestaan - mod
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
12 mm hoog om een schroef in te draaien. Moet enigzins waterdicht zijn. Neem moet RVS.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Nog even. Kies je voor een dun slap profiel moet je veel schroefjes gebruiken, korte h.o.h, om het lekvrij en zonder kier tegen het hout te schroeven.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu