Indesit wasmachine bonkend geluid bij centrifugeren

Jessika

  • #1
Onze wasmachine maakt sinds van de week een hard bonkend geluid als tie op zijn volle toeren centrifugeert. Zo erg dat we hem uit moeten zetten. Het lijkt of de trommel tegen de zijkanten bonkt.

De veren zaten er nog aan en we hebben de lager vervangen, maar dit hielp ook niks.

Hij maakte al langere tijd herrie, alsof er een vliegtuig opstijgt bij het centrifugeren. Maar dat was niet zo erg als het bonken van nu. Wie weet wat er aan de hand kan zijn?
 

Keteltje

  • #2
Ik had dus precies hetzelfde probleem, en dacht ook dat het aan de lagers lag. Deze bleken dus echter in prima conditie te zijn. Wat ik tot mijn grote schrik wel zag, was dat er twee van de drie assen (van het lagerkruis welke op de trommel gepotnageld zit) gescheurd/ gebroken waren. Dat wordt dus een nieuwe wasmachine.

De Indesit die ik had was een W103 uit 2001. Heb nog overwogen om een nieuwe trommel aan te schaffen, zou alleen ff niet weten waar ik deze kan vinden en wat hier de kosten van zijn. Iemand een link of enig idee??
 

Wittenico

  • #3
Jessica: Er kunnen meerdere oorzaken zijn:

Het kan best zo zijn dat de trommelas gebroken is. Dit kan je controleren door met de hand de trommel vast te pakken en dan iets aan trekt. Dit doe terhoogt van elke wasrib. Voel je dat er op elke stand dat je dat doet dat er speling op zit dan zijn de lagers versleten, maar voel je dat maar op een paar plaatsen dan kan de trommelas kapot zijn. Dan moet er een (ligt er aan welk type) nieuwe kuip in.

Het kan ook zo zijn dat er een schokbreker (onderzijde van de kuip) los zit of versleten is. Het wil nog wel eens voorkomen bij de w serie dat die op het casco doorroesten en de schokbreker los komt te zitten. Dan moet compleet casco vervangen worden

Ik weet niet hoe oud het apparaat is, maar gezien de aankoop prijzen is het waarschijnlijk in die beide gevallen niet meer waard of je moet het zelf repareren en dan nog moet je het goed afwegen.

Succes.

PS: Keteltje: Voor een w103 met kapotte trommel moet je hem niet repareren. Vervang je de trommel dan moet ook de kuip vervangen worden. De kuip bestaat namelijk uit 2 kunststof delen en deze passen niet goed op elkaar als je ze weer in elkaar zit. Deze gaat namelijk vaak weer lekken ondanks dat de montage goed lijkt. Je hebt een nieuwe Indesit met meer toeren (1200) al voor rond de 300 euro en beide kuipdelen en trommel kosten ook al rond de 200 euro.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu