Inbouwreservoir plaatsen wel mogelijk?

Klusser83

  • #1
Beste klussers,

Ik wil graag een inbouwreservoir plaatsen maar weet niet of het kan. Mijn wc afvoer zit met het hart 16cm van de muur. Dat zou betekenen dat ik of een muur pas voorbij dit gat zou moeten maken (die tussen closet en inbouwreservoir op zo'n 22 cm) of een verloopstuk of sprongbocht moet gebruiken? Volgens mij is een sprongbocht namelijk naar een minimale lengte van 14,5 cm in te korten en dat is al te lang dan. Vind t niet erg als er een klein stukje van de sprongbocht buiten het muurtje van het inbouwreservoir komt. Daar maak ik dan wel een koofje voor. Nog 1 extra probleempje, uit de achtermuur komt ook nog een buis van 4 cm dik. Ik denk de afvoer van de wasmachine. Die zit nu aangesloten op de avoer van de wc. Dus dat zou in de nieuwe situatie weer moeten. Zie tek. voor meer duidelijkheid..
 

Fiesiekus

  • #2
Het beste verplaats je de afvoer in de vloer naar achteren.
 

Xr8

  • #3
Van het grote blauwe merk is een ruimtebesparend frame te koop, de aansluiting hiervan is met 90mm, en de afvoer zit tussen de poten van het frame, hierdoor kom je met het tegelwerk ongeveer 3cm voor de voorkant van de buis uit, als je dan nog een verkort toilet toepast heb je misschien een oplossing.

Succes.
 

Klusser83

  • #4
Heel erg bedankt!

Maar.. Fiesiekus, hoe verplaats ik de afvoer in de vloer naar achteren?
Woon in een appartement, dus lijkt me erg lastig, woonhuis is dat wel te doen inderdaad..

Xr8 klinkt erg intressant maar dan komt de buis van de afvoer in de grond toch niet precies onder het aansluitpunt van de afvoer in het inbouwreservoir? Heb je dan zulke flauwe bochten te koop voor die paar cm? En hoe zit het met de afvoer van de wasmachine? hoe sluit ik die er dan op aan? Volgens jou manier wordt het dan zo? zie tek..

 

Xr8

  • #5
De bestaande afvoer valt tussen de poten, bij dit frame zit een speciale PE bocht geleverd om alles zo kompakt mogelijk te kunnen maken.

Als er nu een mof 110 in de vloer zit dan kan daar een exentrisch verloop in van 110 x 90, draai je deze naar de achterzijde is er weer 2 cm gewonnen. Is het een buis 110 dan hierin een reparatiemof drukken met een zelfde verloop, in dit verloop kan dan de PE bocht (deze kun je officieel niet lijmen maar als je beide delen dik inlijmt dan gaat het goed, mede omdat het in de stroomrichting zit.

Zit het te diep dan zal er in het verloop eerst een stukje 90mm buis moeten komen, en hierop een sok om te verlopen naar de PE bocht.
Hiervoor kun je een sok PP 90mm gebruiken.

Denk ook aan een verkort toilet, dit scheelt rond de 6 cm.

Succes.
 

Fiesiekus

  • #6
Zo'n ruimtebesparend frame zou hier idd een goede oplossing kunnen zijn. Op de site van die fabrikant vind je de details (afmetingen en diepte) terug en kan je met enig rekenwerk wel uitvogelen of e.e.a. geplaatst kan gaan worden.
 

Klusser83

  • #7
Oke, super bedankt. Ga ermee aan de slag!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu