Pootje Geberit inbouwreservoir kan ik niet plaatsen

Maarten83

  • #1
Hallo, ben ik weer... Gestaag gaat de verbouwing van mijn toilet verder. Ik dacht dat ik goed had nagedacht over de afvoer en de locatie (pvc is nieuw ivm verwijderen gresbuis)... blijkt het toch niet te passen. Zie foto's.

Het rechterpootje van het inbouw reservoir komt precies boven het 40mm t stuk voor het fonteintje. Betonvloer is inmiddels al gestort en wil ik liefst niet weer verwijderen. Ik heb nu al een paar dagen zitten puzzelen en schuiven met hout, balkjes, plankjes om het voor elkaar te krijgen maar het past net niet lekker allemaal. Hoe zouden jullie dit oplossen? De andere drie punten van het frame kan ik goed en stevig bevestigen.

1. een frame maken van hout zodat het pootje enigszins kan rusten op het hout (ook al is het maar 1 cm)
2. draadeind een paar cm in het beton en met hoekijzer/ijzeren plaatje verbinden aan het pootje van het frame. Zodat het frame rust op een moer die op draadeind is gemonteerd. Draadeind kan niet recht omlaag omdat ik bang ben dat ik de 110mm pvc afvoer anders raak. Kleine bekisting maken en volsmeren met beton tot het oorspronkelijke pootje.
3. een andere oplossing?

Ik ben een beetje onzeker over de stevigheid en de stabiliteit en hoe ik dat het beste voor elkaar kan krijgen. Er moet toch immers ook stevige visite op de pot kunnen zitten zonder dat die los komt.

Hopelijk een beetje duidelijke omschrijving in foto's.

P.S. het 40 mm 90 graden bochtje moet ik nog lijmen. vandaar dat het daar nat is.
Bedankt zover!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Ten eerste is die aansluiting van fontein lek zweet uit de naad.

Ik zou de reservoir verder van de muur af plaatsen zodat je vol in beton zit.

Of de riolering aan passen denk dat dat eerst moet ivm die verkleuring bij aansluiting.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Maarten83 schreef:
Hopelijk een beetje duidelijke omschrijving in foto's.

P.S. het 40 mm 90 graden bochtje moet ik nog lijmen. vandaar dat het daar nat is.

Bedankt zover!
 

RV50

  • #4
Onderstaand setje kun je gebruiken om de kracht op te vangen die het frame naar achter duwt. Het plaatsen van een bout in de vloer is dan niet meer noodzakelijk:

Geberit-Duofix-set-pootbevestiging-aan-achterwand/PRO_101094-111.867.00.1

Echter komt er ook veel kracht op de onderzijde van de poot naar beneden. Als er geen voldoende draagkracht onder het volledige oppervlak van de poot zit dan heb je kans dat de boel kapot gaat, de pvc pijp of eventueel de ondergrond.

Je kunt ook nog kijken naar smaller frame als je de ruimte niet hebt. Deze is er namelijk ook in 42,5 cm breedte ipv 50 cm. De inbouwdiepte is dan iets groter (5 cm) omdat de bak dan achter het frame langs loopt
 

Maarten83

  • #5
Bedankt voor de tips en reacties. Als ik even tussen de regels doorlees raden jullie in elk geval aan om niet te gaan prutsen met andere bevestigingsmogelijkheden voor dat pootje.

Komt erop neer dat ik ofwel de inbouwdiepte vergroot, of een smaller reservoir zal moeten kopen voor de de beste / meest solide oplossingen.

Allebei niet ideaal (toiletruimte is 115 lang en de inbouwdiepte wordt dan al gauw 30cm, nieuw reservoir is natuurlijk zonde van het geld) maar ik ga eens even bedenken wat ik daarmee ga doen.

Al doende leert men :roll: zal ik maar zeggen...
 

Marcn88

  • #6
T is ff wat werk maar als je krap zit in de ruimte zal ik de afvoer weer loskappen en een nieuw t stuk plaatsen
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Sorry @ Peter lezen is niet me sterkste punt daar heb ik problemen mee.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu