Inbouwreservoir in/achter niet dragende wand

Peene

  • #1
Ik heb een vraag over het plaatsen van een inbouwreservoir. Er staat een scheidingswand van ca. 80 mm waartegen de toiletpot opgehangen moet gaan worden. Het wandje is van ouderwets lichtgewicht grijs poreus materiaal. Ik denk vergelijkbaar met betonsteen alleen kan het druk op een klein oppervlak niet goed hebben omdat het poreus is.

Op de foto's zie je douche, toilet en nis. In de nis komt de wasmachine en het inbouwreservoir.

De wand is niet dragend, alleen zit er wel een kozijn in. In de nis heb ik ca 220 mm ruimte om een constructie te bouwen.

M'n opties:
- gaten in wand tbv draadeind en pvc maken, nog een tweede stevige constructie achter de wand bouwen en daar het reservoir tussenin vast maken. Lastig bereikbaar denk ik. Reservoir kan niet aan huidige wand, dat is niet sterk genoeg.

- sparing in wand maken en dan een tweede wand erachter opmetselen voor reservoir, niet tot boven. Dan valt reservoir in wand, alleen dan een latei ofzo maken om huidige wand te dragen. Nadeel is dan dat ik ook weer een wandje voor het reservoir moet maken terwijl dat nu net prima is en sterk genoeg voor het toilet.

Twijfel even aan een oplossing... Iemand tips?

20230121_140007.jpg 20230121_140010.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Kan best tegen de muur hij staat op de grond vaster en en achter op de muur.
Je kunt er een balkje op maken en eventueel door de muur heen met bouten vast zetten.
En daar kan tegen het hout goed bevestigen.

Je hebt ook zelf dragende en zelfs vrij staande inbouwreservoirs.
 

Peene

  • #3
Daar heb ik ook aan gedacht maar ze zijn alleen te stellen aan de achterkant. Ik heb er niet 1 gevonden die je aan de voorkant kunt stellen of vastmaken. Op de grond kan hij in het beton, maar op de voorste wand denk ik niet dat ik voldoende grip kan krijgen on hem daar op vast te zetten. Het is echt broos materiaal. Hij moet in de nis komen, buiten de toiletruimte. Ik kan wel achterhout plaatsen maar dan zit dat in het toilet.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Dat snap ik niet wat je bedoeld de inbouwframe kan je met afstand houders tegen de muur zetten.
1674396409232.png

Of heb je al een frame gekocht?
 

Peene

  • #5
Ik wil graag het inbouwreservoir vanwege de beperkte ruimte achter de 80mm dikke wand plaatsen. Normaal plaats je die er voor. Die wand zelf is alleen niet sterk genoeg om er een frame aan vast te maken.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Zelf heb ik hier bij mij een zwakke muur van 7 cm daar staat gewoon een frame voor.
En achter die muur heb ik een plaat multiplex strook 18mm
En de bevestiging punt een heb ik gaten door muur en houten plaat geboord en met dikke ringen en slot bouten vast gezet het staat al 27 jaar zo.

Naamloos.jpg
 

Peene

  • #7
Ja zo kan het gewoon en zo zou ik het denk ik ook doen als het reservoir in de ruimte van het toilet zelf zou moeten komen. Dit kan in mijn situatie niet. Ik zou eerder een soort combifixachtige oplossing nodig hebben maar zoiets kan ik niet aan die wand verankeren.

Daarom twijfel ik aan een sparing maken met erachter een nieuw stuk stevige wand opgemetseld. Alleen verlies de bestaande wand dan wel aan stevigheid. Ik kan hem ook wel helemaal weghalen en 200mm verder met goede stenen opnieuw opmetselen, dan heb ik de verloren ruimte terug, maar liever niet zo als het niet nodig is.

Het makkelijkste zou een soort standalone frame zijn die ik aan de achterkant tegen de wand kan zetten en dan de voorkant daarvan verankeren aan de achterkant van de wand.
 

Peene

  • #8
Rood is toilet, blauw is frame met turkois de bouten, oranje eventuele nieuwe wand.

20230121_140010.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu