Hybride warmtepomp check

Edwin7766

  • #1
Beste Allen,

Wij wonen in een wat ouder huis (1954) in het buitengebied en hebben over de jaren heen isolerende maatregelen getroffen (hr++-glas, vloerisolatie en vloerverwarming, spouwisolatie (slechts 6cm ivm met smalle spouw) en dakisolatie van binnenuit). Ons huis heeft vloerverwarming, maar ook nog radiatoren.
We doen nu de test om te zien of ons huis voldoende geïsoleerd is voor een hybride warmtepomp. Ik heb daarvoor de aanvoertemperatuur terug gedraaid naar 40 graden Celsius. Overdag staat de thermostaat op 20 graden Celsius en 's nachts op 19. 's Ochtends duurt het wel een paar uurtjes voordat het huis weer naar 20 graden is opgewarmd.

Ik heb onze ketel (Nefit Excellent HR 30), die een max vermogen heeft van 28 KW als terug gezet naar 20 KW. Nu wil ik de ketel eigenlijk terugzetten naar zijn minimum vermogen van 9 KW om dichter bij het vermogen van een warmtepomp te komen, om zo te zien wat het effect is.

Loop ik hierdoor het risico schade aan te brengen aan de Nefit Excellent HR 30 ketel? Het is al een wat ouder beestje (2009) en weet niet hoe hij het gaat vinden als hij om lager vermogen moet gaan opereren.

Alvast dank voor de input!

Groet, Edwin
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Normaal zal een ketel daar geen last van mogen hebben.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu