Hulpvraag waterleiding en CV

Klusser_nl

  • #1
Beste forumgenoten,

Momenteel zijn we bezig met wat verbouwingen waarbij nu de waterleidingen en CV leidingen aan de beurt zijn en hier hebben wij een aantal vragen over.

Ik heb geprobeerd er in de tekeningen zo min mogelijk een puinhoop van te maken :lol:. Belangrijk om te vermelden is dat als resultaat van een badkamer verbouwing op de bovenverdieping de aannemer reeds een meerlagenbuis van 16/2 heeft toegepast voor zowel warm/koud als ook CV aanvoer en retour - CV is ook reeds afgetakt naar de slaapkamer achterom). Alle overige leidingen (warm/koud alsook CV aanvoer en retour) zijn nieuw aan te leggen en hiervoor is de keuze nog vrij, vandaar dat ik hoop op een zo optimaal mogelijk plan met inachtneming van een aantal zaken.

  1. Uitgaande van keuze meerlagenbuis voor warm/koud, welke maatvoering is het advies?
  2. Uitgaande van keuze meerlagenbuis voor CV, welke maatvoering is het advies?
  3. Voor CV hier en daar voorkeuren gelezen over het toepassen van 1 aparte aanvoer en 1 aparte retour per radiator, is dit een veelgebruikte setup? En kan dit wel aangezien badkamer en slaapkamer reeds zijn afgetakt van 1 set aanvoer/retour?
  4. Momenteel een CW4 ketel en de 16/2 warm naar de badkamer aangesloten op een 12mm koper - waarbij de koper dus per vraag 1 straks wordt vervangen door een nieuwe maat meerlagenbuis - volgens fabrikant regendouche heeft regendouche verbruikte deze 10 liter per minuut per stand = 20 liter per minuut totaal:
    1. Wanneer er tijdens het douchen water wordt gepakt door de wasmachine of in de keuken merk je een waterdruk en -temperatuurverlies in de douche - is hier iets aan te doen? En zo ja, wat?
    2. Heeft het feit dat voor 16/2 gekozen is per definitie beperkingen voor de 20 liter water vraag? Of kan een grotere buis als vervanging van de koper hier iets in betekenen?

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met brainstormen/advies geven.

Alvast dank!

Waterleidingen.jpg Leidingwerk CV.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu