Hulp gevraagd: schimmel voeg dakluik

FlyingDutchman33

  • #1
Hoi,

Ik heb altijd schimmel op de voeg van mijn dakluik (5 jour oud). Dit komt doordat het vocht in mijn huis neerslaat op de voeg wat blijkbaar een koude plek is. Ik vroeg me af wat ik er aan kan doen? Ik heb de kit al een keer vervangen, maar dat helpt niet. Er zit ruimte (0-5mm) tussen de bovenkant gipsplaten en onderkant luik. Dat heb ik dichtgestopt met gatenvuller en toen afgewerkt met silicone kit (Silicone-NO Den Braven).

Ik ben nu weer alles aan het verwijderen (gatenvuller + kit) en zoek iets dat voorkomt dat die voeg weer gaat condenseren in de winter. (pur, dichtingsprofiel, opvullen met kit, etc.)


enig idee?

Alvast bedankt.
Stijn
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Aan de buitenkant isolatie aanbrengen? Foto daarvan graag.
 

FlyingDutchman33

  • #3
Hoi,

Dat is niet echt mogelijk denk ik.


 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Doorsnede schets van de opstand met afmetingen? Is de opstand niet voorzien van isolatie of dubbelwandig uitgevoerd?
Het ontstaan van schimmel is een combinatie van temperatuur en luchtvochtigheid.
 

FlyingDutchman33

  • #5
Hoi Wgb,

Ik heb het niet zelf gebouwd, dus maten en materialen achter de stucplaat weet ik niet. Totale doorsnede zoals op de schets zal zo'n (max) tien centimeter zijn.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Kan je geen merk of type vinden om te weten te komen wat er in het dak is gemaakt. Het ziet er zeer solide uit het zal geen pikke poelie opstand zijn.
10 cm dik dubbelwandig enkel wandig. Enkelwandig, de aannemer heeft zelf isolatie materiaal aangebracht. Of niet aan gedacht. Zoals in het hele leven er zijn weer mogelijkheden genoeg. :wink:
 

FlyingDutchman33

  • #7
Het is een glaze vision dakluik. Maar het dakluik is alleen het bovenste gedeelte. wat er achter de stucplaat zit weet ik niet precies. Ik was niet van plan om daar iets aan te veranderen sowieso. De muur wordt niet heel koud, het is de kitlaag waar condens op komt omdat er alleen een lijm laag tussen buiten en de kitlaag zit. Ik wil graag de ruimte tussen de stucplaat en het dakluik opvullen met iets (pur, kit, dichtingsprofiel) zodat de kitrand minder koud wordt. de vraag is alleen wat en hoe ik het dan moet afwerken. Kan je kitten op pur bijvoorbeeld?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Op PUR kan je kitten.
Dat minder koud worden kan je gerust vergeten. Het wordt gewoon koud. Ik denk dat je minder koud aanvoeld bedoelt.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #9
Als het goed is gelijmd is dat geen reden voor condens aan de binnenkant. Waarschijnlijk is er nu een lek doordat het niet goed genoeg opgevuld is.

Jammer dat de fabrikant op de website geen details heeft gezet. Ik ben wel benieuwd hoe ze dit bedacht hebben.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu