Deel van garage isoleren. Hulp gevraagd

Tinus92

 • #1
Goedenavond klussers :wink:

Wij zijn van plan om (nieuwe) bijkeuken te maken in de garage. Dit door middel van een scheidingswand te maken in de garage (zie foto) en te isoleren met een voorzetwand met metal stud. Zie hier.

Naast dat wij het gevoel hebben veel warmte te verliezen naar de garage, lezen we ook dat het noodzakelijk is om de toekomstige bijkeuken te isoleren aangezien wij er een koelkast en wasmachine/droger willen plaatsen.

Maar na het lezen van diverse fora's hebben we een paar vragen, misschien dat jullie kunnen helpen.

1. Op dit moment is de garage helemaal onverwarmd. Is het verstandig om een radiator te plaatsen in de toekomstige bijkeuken?

2. We willen een voorzetwand met isolatie maken dmv metal stud zoals het systeem van Gyproc. In de uitleg staat dat er een afstand van 1,5cm gehouden vanaf de buitenmuur en aan de warme kant dampremmende folie, maar op andere site's staat dat het juist ook nog dampopen folie gebruikt moet worden. Wat is nu de juiste methode om te gebruiken?

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Een al wat ouder draadje...

  De dampopen folie kan aan de koude kant komen. Als je de spouw gaat ventileren is de folie aan te raden. Ventilatie van de spouw is aan te raden als de muur erg vochtig kan worden.

  Een radiator als vorstbeveiliging is verstandig, al denk ik dat met dat soort apparaten de bijkeuken ook wel vorstvrij gaat blijven.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu