Trapgat maken - dwarsbalken verwijderen hulp gevraagd

markymarkutrecht

  • #1
Ik wil mijn trap van de begane grond naar de eerste verdieping verplaatsen. Daarvoor zal er een nieuw trapgat gemaakt moeten worden.

Het trapgat (in tekening groene vlak) moet in de huidige gang komen. Daarvoor zullen wel een aantal van de draagbalken verwijderd moeten worden, mijn vraag is of dit veilig kan?

De muren aan weerszijden van de gang zijn dragend. Omdat het oude trapgat er naast zit (in tekening rode vlak), gaat het om een paar balken die enkel de gang overspannen (links hangen ze in houten balk die op de draagmuur rust en rechts zitten ze in de muur). Voor 1 balk geldt dat die helemaal doorloopt over de breedte van het huis. Die moet deels afgekort worden zodat die de gang niet meer overspant, wel blijft hij dragend op de binnendraagmuur. Voor alle balken geldt dat er op dit moment bovenop niets direct afsteunt.

hartelijk dank voor alle input alvast!

(dragende muren in zwart in tekening)

Screen Shot 2021-04-22 at 21.58.11.png Screen Shot 2021-04-22 at 21.58.42.png IMG_4383.JPG
 

Sander 1972

  • #2
Gaat dat wel met de wc of moet er een helm op tijdens het opstaan.

Wat staat er boven en welke muren ga je een deur maken?
 

markymarkutrecht

  • #3
Haha :) De wc gaat wel passen. De ruimte is 3.25 hoog en met een trap onder de juiste luie stijgingshoek moet het gaan. Alternatief is nog altijd om wc op de plek van de oude trap te plaatsen. Maar die willen we liever gebruiken als garderobekast.

plattgrondje toegevoegd van de hele begane grond en eerste verdieping. We gaan geen nieuwe deuren in de muren maken, maar gebruiken wat we al hebben.

Screen Shot 2021-04-23 at 08.12.30.png
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Stel je vraag gewoon aan een constructeur. Wij kunnen het op basis van deze gegevens sowieso niet beantwoorden. De berekening die de constructeur maakt heb je ook nodig voor de vergunning.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu