Huis vertoont extreme scheuren

Thomas.amber

  • #1
Beste,

Excuus dat ik zo met de deur in huis kom vallen maar ik heb een probleem waar ik me toch zorgen over maak.
Sinds ongeveer een half jaar huur in nu particulier een vrijstaand huis. Het viel mij binnen no time op dat ik constant stukken pleisterwerk op de vensterbank had liggen. Nu ben ik vandaag eens aan het tellen gegaan en kwam ik tot 32 scheuren binnen en buiten het huis. Op drie plaatsen valt het stucwerk zo van de muur. Zoals u kunt zien op de fotos zijn het beste scheuren. Nu vraag ik mij af of dit nog wel veilig is en of de huurbaas verplicht is dit op te lossen. Ik zit met lelijke muren die ik niet opnieuw wil laten stuken alvorens dit probleem is opgelost. De scheuren beginnen zowel onder als boven en hebben verschillende structuren. Hopende dat iemand weet waar dit probleem vandaan kan komen. Lijkt mij dat het twee verschillende oorzaken heeft, namelijk zowel funderingsproblemen als constructie problemen.




 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat zegt de eigenaar?

Er zijn vele oorzaken van scheuren. Kijk eens hier en hier.

Van belang is of de scheuren net zijn ontstaan en of er beweging in zit. Verder waar ze zitten (hoeken, binnen+buitenspouwblad, enz.). Er kunnen veranderingen in de omgeving zijn die het kunnen laten optreden (kuilen in de weg, bemalingen, heiwerk, grote bomen) Maar dat hoeft niet de oorzaak te zijn.

De eigenaar is in ieder geval verplicht er iets aan te doen als er een constructief probleem is. Esthetische scheuren zijn vervelend, maar verder niet erg. Je kan ook de gemeente om raad vragen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu