Muren nieuwbouwhuis, wat te doen?

Fr1so

  • #1
Goedemiddag,

Binnenkort krijgen wij de sleutels van ons nieuwbouwhuis.
Nu willen wij op de muren beneden, muurverf gaan doen. Nu hoor ik van verschillende 'experts' om ons eens, dat dat niet verstandig is i.v.m. scheuren. Zij raden eerst aan om de muren te voorzien van reno- of glasvezelbehang en daarna sauzen.

Op de website van VT wonen, staat dat er een aantal oplossingen zijn voor nieuwbouwmuren. 1 daarvan is het verven van de muren, maar hier wordt aangeraden om de muren eerst met een voorstrijk te behandelen. Elders wordt er aangegeven dat je geen voorstrijk moet gebruiken, maar dat je gewoon twee lagen verf erop moet doen.

Wat zijn jullie ervaringen? Na hoeveel tijd kunnen er scheuren komen? En als die scheuren komen, wat kan je daar het beste aan doen?

Daarnaast heb ik een nog een vraag. Stel je gaat de muren verven/sauzen oid, doe je dit met een rollen of met een verfspuit? Op Youtube heb ik filmpjes gezien waar men met een verfspuit de muren verft, gaat best snel zo te zien en ziet er ook goed uit. Wel alles goed afplakken, zag ik.

Wat zijn jullie ervaringen hiermee? En wat zijn goede verfspuiten? Op het internet kom ik het merk Wagner tegen, op de website van Wagner hebben ze een aanbieding: https://www.wagnershop.eu/nl/w-690-flexio-met-verlengstuk. Zou dit wat kunnen zijn?

Ik ben zelf niet een hele handige klusser.

Alvast bedankt voor alle reacties!
Groeten, Friso
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Muren worden meestal behangklaar opgeleverd, niet spuitklaar. Iedere oneffenheid ga je zien.

Scheuren ontstaan in de 1e paar jaar.

Zelf heb ik de muren eerst glad gemaakt met stucpasta, geschuurd en daarna met muurverf afgewerkt. De schuren die ontstaan kun je (ooit) uitkrabben, vullen met flexibel vulmiddel + voegband, afwerken met stucpasta en weer schuren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu