Houtskeletbouw bovenverdieping

CPters

 • #1
Beste allen,

Onze bovenverdieping is gemaakt van houtskeletbouw, de Rabat delen die er nu zitten zijn aan vervanging toe en ik wil hier graag keralit tegen maken.

Het regelwerk voldoet nu niet en gaat er af en dat maak ik opnieuw, kan dit met ruw vuren 22x50 of ben ik 'verplicht' geïmpregneerd hout te gebruiken?
Tevens vervang ik ook meteen de dampopenfolie welke er nu zit voor nieuwe blauwe folie, mag deze rechtstreeks tegen de OSB welke nu aanwezig is of moet hier nog een luchtspouw achter?

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  In de montagehandleiding staat op een "duurzaam" regelwerk, wat doet suggereren dat blank vuren onvoldoende is. Maar in de montagevideo's gebruiken ze (zo het lijkt) wel gewoon vurenhout.

  In een normale situatie wordt het achterhout zelden nat. Hooguit af en toe wat condens, daar moet het wel tegen kunnen.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  OSB heb je in 4 type's. Type 3 en 4 zijn watervast daardoor dampdichter. Zit er nog een laag OSB in de constructie. Ideaal zou zijn type 3 of 4 aan de warme kant en type 1 of 2 aan de koude kant van de constructie. Zorg in iedergeval voor een goede ventilatie met buitenlucht.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu