Houten gevelbekleding dicht metselen?

J1204

 • #1
Hallo,

Aan de voor- en achterkant van mijn jaren 60 woning zit tussen mijn kozijnen van de 1e verdieping en de begane grond een soortvan houten platen. (Zie foto) Nou zijn deze niet meer in de beste staat, en het verf is aan het afbladderen. Volgensmij is het MDF.

Screenshot_20221028-205214_Gallery.jpg


Ik twijfel heel erg wat ik hier nou mee aan moet, verderop in de straat hebben 2 huizen van die mooie kunststof latten. Ik heb ook zitten kijken naar Trespa, of eventueel houten planken.

Ook kwam dichtmetselen in me op. Ik vroeg me af of het mogelijk (en rendabel) is om dit stuk dicht te metselen. (Eventueel met nieuwe isolatie er achter). Wordt dit uberhaupt gedaan of is het een slecht idee? Niemand in de straat heeft dit namelijk. Volgensmij is verderop een blok jaren '60 huurhuizen waar het hele blok dit achteraf dichtgemetseld heeft. Zo ziet het er in ieder geval uit.
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ijssel87

  • #2
  Dit is zeker geen mdf dat kun je voor deze toepassing niet gebruiken.
   

  J1204

  • #3
  Lijkt er in ieder geval op, het is een geperst hout achtig iets met meerdere lagen ongeveer 10 tot 15mm dik. En het bladdert
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Dicht metselen wordt een stuk dikker als wat er nu zit. Je komt dan voorbij het kozijn van je raam. Dat wordt lastig waterdicht.
  En dan nog eens 10 cm isolatie bij.
  Is er iets mogelijk om vanuit de binnenzijde iets aan isolatie te doen en voor de plaat een ander materiaal te gaan gebruiken. Het deel is bijna kamerbreed dus een soort koof met vensterbank.
   

  J1204

  • #5
  Ja dat klinkt logisch als ik het zo hoor. Er zit trouwens wel al iets van isolatie achter hoor, in hoeverre je dat zo kan noemen. Volgensmij piepschuim. Dit trof ik in ieder geval wel aan achter die witte planken onder mijn dakgoot.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu