Waarom houten regelwerk, dat geventileerd moet worden, achter gevelbekleding?

McNelis

 • #1
Bij weerbestendige gevelbekleding voor houtskeletbouw, bijv op basis van cement, of verduurzaamd hout, wordt altijd de volgende muur opbouw geadviseerd:
(Van binnen naar buiten)
- Houten constructie met isolatie
- folie
- houten regelwerk
- gevelafwerking

Stel dat er onder de folie osb plaat zit. Waarom niet door de folie heen, de gevel panelen op die osb plaat vast zetten?

Ik lees dat ventilatie achter de gevelpanelen belangrijk is om het houten regelwerk te ventileren. Maar als het er niet is, hoeft het ook niet geventileerd te worden.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Edwinnn

  • #2
  Er kan altijd vocht achter een gevelpaneel komen, dat moet weg kunnen om schimmel en andere problemen te voorkomen. Daarnaast voorkom je (bij verschillende weersinvloeden, van heel warm tot heel koud en vochtig tot minder vochtig) vervorming van de gevelpanelen door de verschillende werking van de osb platen en het gevelmateriaal.
  Garantie vervalt vaak ook bij verkeerd aanbrengen.
  Ik heb het zelf uit nieuwsgierigheid bij een overkapping die later toch afgebroken zou worden maar waar ik tijdelijk iets mee moest eens uitgeprobeerd met een reststuk Trespa en Keralit, direct op ondergrond aanbrengen zonder spouw en een jaar laten zitten, ik kan maar 1 advies geven: niet doen.
   
  • Like
  Waarderingen: Walker

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #3
  Ik heb verschillende modules gevolgd van de opleiding Commercieel Technisch Medewerker voor de houthandel, en daar worden deze onderwerpen uitgebreid besproken. Wat hierboven staat klopt helemaal.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu