Hout met zwarte vlekken

Uberprutser

  • #1
Ik heb de meeste verf van 60+ oude kozijnen gebrand. Ik denk dat het vuren hout is en er zitten wat zwarte plekken in. Ik denk dat dit vocht / beginnende rot is, maar het is nog wel hard. Vroeger zou ik er kopernaftenaat op smeren, maar wat is een goed modern alternatief voordat ik er weer nieuwe verf op klieder? Is houtrot impregneer van een bekend merk iets??

P1440195.JPG
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zijn het niet gewoon schroeiplekken waar de verfbrander net iets te lang op heeft gestaan?
In dat geval zou ik gewoon goed schuren en de zaak degelijk in de grondverf zetten.

Wanneer je denkt met houtrot te maken te hebben, zou je inderdaad een houtrot impregneermiddel kunnen gebruiken. Maar dan moet je toch eerst de rotte plekken wegfrezen en daar lijkt (voorzover te zien op het kleine fotootje) hier geen sprake van te zijn.

Gebruik wel een tweecomponenten houtrot-impregneermiddel. Sinds ik dat ontdekt heb, wil ik niet anders meer!
 

Uberprutser

  • #3
Het is niet van de brander, tenminste niet recent. Die brand plekken zijn ook buiner, tenslotte zwart maar dan rookt er ook iets. 2k impregneer wordt dat niet te snel hard. (ik denk aan glasvezel hars+harder)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Nee, tweecomponmenten impregneer bevat uitsluitend impregneermiddel en bevat geen glasvezel. Het is net als de gewone impregneer een vloeistof (ook na menging van de 2 componenten) en wordt hard na ongeveer een half uur. Je moet er dus niet te veel tegelijk van mengen. Merken mag ik hier niet noemen.

Maar nogmaals: als er geen zachte plekken in zitten, betwijfel ik of het houtrot is.
 

Uberprutser

  • #5
Ik heb er maar wat uit het oranje potje op gesmeerd, want ik had geen zin om nog meer rommel te kopen :) De zwarte pekken zijn nu beter zichtbaar. Hopelijk werkt dit maar het resultaat weten we pas over een x aantal jaar,

P1440197.JPG
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Er wel eens aan gedacht om er een vochtmeting op te doen? Er wordt driftig meegadacht en dat is prima, maar voor de miljoenste x: gissen is missen, meten is weten. En denken dat is...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu