Hoogte muurafvoer bij Geberit Monolith hangend toilet

Ron_Klus

  • #1
Hallo klussers,

In mijn badkamer staat nog een oud toiletje. Deze wilde ik in eerste instantie vervangen door een regulier hangend toilet (Geberit Up320 frame met een Villeroy & Boch Subway 2.0) maar ik heb vanwege de hangkast links van het toilet een beperkte ruimte voor de gipsplaten constructie waarop het tegelwerk op komt.

Centraal gemeten vanaf de muurafvoer heb ik links en rechts nog dik 30cm aan speelruimte vrij. Het frame van een Geberith Up320 is 50cm, dus ik zou nog net aan beide kanten 5cm speling hebben, maar ik weet niet of het zo mooi staat...

Daarom keek ik verder en zag dat Geberit de Monolith serie aanbiedt. Ok weliswaar een stuk duurder, maar je hoeft geen voorzetwand etc meer te maken, scheelt je ook in tegelwerk.

Ik zou dan een Monolith wandcloset willen met daarop ook de Villeroy & Boch Subway 2.0 closet, je hebt ook een zelfde oplossing voor staande toiletten.

Enfin de muurafvoer is zo'n 11cm, het hart van de pijp tot aan de vloer is zo'n 16cm. In de specificaties van de desbetreffende Monolith wordt er gezegd dat een harthoogte van 18cm ideaal is. Bij hogere muurafvoeren t/m 26cm kunnen er adapters van Geberit zelf worden gebruikt.

Kan natuurlijk gewoon ook een muursok gebruiken met een diameter van 100mm (deze gaat in de muurafvoer) en de andere opening gaat dan over de uitgang van het toilet. Heb ik dat zo een beetje goed omschreven?


 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Vraag even advies bij een sanitairspecialist
 

Ron_Klus

  • #3
Inmiddels is de wc geplaatst.

Heb met een sprongbocht het hoogteverschil opgeheven. Buis vanaf de closet naar de afvoerpijp aangesloten en het werkt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu