Badkamer met inloopdouche op gelijke hoogte als rest van verdieping

segermans

  • #1
Hi allen,

Ten eerste - wat een goed forum is dit! Heel leerzaam op veel vlakken.

Ik heb een huis gekocht - jaren 30, dus met houten balken vloeren. Gister begonnen met het slopen van de badkamer. Al het sanitair, tegels en de vloer zijn eruit. Tot mijn verrassing zaten er 3 lagen tegels op de vloer, waarvan de onderste laag gewoon direct op houten planken geplakt waren. Opzich prettig, want nu heb ik een relatief blank canvas om een vloer op te bouwen.

Nu heb ik een vraag die vast vaker langsgekomen is. Ik heb wel geprobeerd te zoeken, maar niet het antwoord gevonden waar ik naar op zoek ben: het plan is om een inloopdouche met douchedrain te installeren. Nu lijkt het hier in NL het meest gangbaar om lewisplaten op de balken te leggen, op de lewisplaten de drain te schroeven, hier een laag lichtgewicht beton over en tot slot een laag zandcement. Echter, op deze manier wordt natuurlijk de vloer van de badkamer verhoogd -- de drain heeft tenslotte een inbouwhoogte van zo'n 6 - 7cm + afschot van 1.5cm. Is er een manier om het zo te doen dat je vloer niet opgehoogd wordt t.o.v. de rest van de verdieping (die even veilig is w.b. waterdichtheid!!!)?

Ben benieuwd!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Er zijn betegelbare douchplaten mét afschot en drain verkrijgbaar. Deze kun je aanbrengen op een verstevigde multiplex ondervloer. Daarmee hou je de opbouwhoogte zeer beperkt.
 

segermans

  • #3
Dank voor je antwoord! Ik zie het inderdaad. Gevoelsmatig lees ik hier relatief weinig over dit soort oplossingen en gaat het bijna altijd over de standaard zwaluwstaart platen met beton oplosisng. Wat is de reden hiervoor? Prijs? Of geeft een vloer met bouwplaten ook andere problemen?
 

Pvr

  • #4
Een vloer zoals Walker aan geeft is minder bekent bij de dhz ér maar voor houten vloeren een goede oplossing zeker voor platen met drains
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu