Hoogte aan/afvoer vaatwasser

soldierjoel

  • #1
Goede morgen,
Ik heb al uurtje rond geneusd op dit platform maar kom geen (duidelijk) antwoord tegen.
Ik wil het fornuis verder naar achter schuiven ivm ruimte gebrek. Vaatwasser en fornuis omwisselen kan niet ivm afzuigkap en logische plek. Echter zitten de volgende dingen in de weg:
1. Afvoer in vloer (horizontaal deel): fornuis staat nu met de onderkant tegen de afvoer die in de vloer verdwijnt. Ik kan in het fornuis aan de onderkant inkeping zagen waardoor deze verder naar achteren kan. Dit heb ik gecheckt en kan.
2. Het probleem is dan dat het fornuis tegen het verticale gedeelte van de afvoer komt en de waterleiding/aanvoerslang. Ik vind de kraan ook heel lelijk in het zicht.

Mijn vraag/oplossing:
1. afvoerpijp (verticale gedeelte/sifon) verplaatsen naar rechts van de vaatwasser. Daar zit loze ruimte. Hoogte van sifon en afvoerbuis laat ik op de manier zitten. Waar moet ik op letten
2. Waterleiding/kraan verleggen achter de vaatwasser en dan kwartslag draaien zodat deze ruimte bespaard. Dus ipv haaks op de muur in de lengte. De slang en beluchter blijven op de manier onder en de draaiknop boven. Muurbeugel dmv ijzeren hoekje/balkje aan de muur maken. Ik snap dat dit niet de schoonheidsprijs wint. Eventueel kan het ook rechts naast de vaatwasser, daar heb ik ook nog ruimte. De kraan is 2-3 jaar geleden geplaatst dus verwacht dat deze een keerklep heeft. Hoe hoog moet minimaal de kraan zitten? Ik lees dat deze niet lager mag zitten dan de vloer. Mijn doel is met name om de kraan uit het zicht en achter het fornuis weg te halen.

Hebben jullie tips/opmerkingen?
Wat ik mij afvraag: wat zijn regels rondom leidingen achter het fornuis/oven.


WhatsApp Image 2024-01-09 at 09.24.24.jpeg
WhatsApp Image 2024-01-09 at 09.24.22.jpeg
WhatsApp Image 2024-01-09 at 09.24.24.jpeg
WhatsApp Image 2024-01-09 at 09.24.22.jpeg

WhatsApp Image 2024-01-09 at 09.24.25.jpeg
1.jpeg
 

soldierjoel

  • #2
Ik zie dat ik het onder verkeerd onderwerp heb gezet. Kan ik dit zelf wijzigen/verplaatsen? Excuus!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu