Hoogslaper zonder poten.

Mirella

  • #1
Hoi!
Ik ben nieuw hier
Ik vroeg me af of iemand mij kan helpen met tips (evt tekening)
Ik wil nl een bed maken voor mijn dochter. Ze heeft een kleine kamer en ik wil haar bed hoog maken van muur tot muur. Eigenlijk zoals op de foto. (Dan zonder bureau, ik wil wel een kleine hangstoel aan het bed hangen om een chill plekje te creëren )
Maar….
Aan de rechter kant staat een betonnen muur. Links zijn gipsblokken. Rechts kan ik het dus verankeren in de muur. Links is niet stevig genoeg. Dus daar wil ik het bed wel aan de muur vast maken. Maar wel twee poten voor de stevigheid gebruiken.
De kamer is 235cm breed. En het bed komt op 170 cm hoog.

wie kan mij vertellen welke balken ik het beste kan gebruiken zodat het bed niet doorzakt. (Wil mn dochter graag heel houden) misschien tips over hoe het te maken (toevallig tekening?)

ik ben zeer benieuwd!
Groetjes mirella

F16297A7-3669-4FA9-9156-218167D9131B.png
3ADB19E2-4BE2-4B92-9BE8-0F00C2D6984E.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
70 cm is best wel hoog... Dan blijft er maar 60 cm min de dikte van het matras over tot aan het plafond...Ik zou het bed 10-20 cm lager plaatsen.

Voor de stevigheid: Vuren balken 94x44 en 67x44 kun je samen combineren tot een stevige hoek (met lijm en schroeven). Hier kun je dan de bedbodem en een deel van de hoogte van het matrijs kwijt.

NB: Denk ook aan een doorvalbeveiliging aan de raamzijde.
 
  • Like
Waarderingen: Mirella

Mirella

  • #3
Dankjewel walker voor je snelle reactie! Erg fijn! wil er nl vandaag al aan beginnen eigenlijk.
Bedankt voor je tip. Lager is beter.
en Natuurlijk denk ik aan het raam, wil niet dat mn dochter te snel uitvliegt ;)
Toch heb ik nog een vraag. Heb je misschien ook een tip over de twee poten aan de gipskant?
en kan ik onder deze constructie een hangsloeltje hangen?
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #4
Die poten kun je van hetzelfde hout maken; zie onderstaande afbeelding voor een idee hoe je het stevig kan maken zonder te hoeven vertrouwen op de kracht van schroeven alleen. Als je het zo opbouwt, is een hangstoel geen probleem. Uiteraard wel de staanders verankeren in de gipsen muur zodat het geheel niet gaat verschuiven; daar komt verder niet veel kracht meer op.

Wat betreft de hoogte: Ik weet niet hoe oud je dochter is, maar mocht je nog een boek of iets dergelijks voor willen lezen in bed dan moet je de hoogte zo uitrekenen dat je zelf nog rechtop in dat bed kan zitten.

Bed.PNG
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu