Hoog gasverbruik Valliant vcw nl 242

Koenmeloen

  • #1
Wij hebben een Valliant vcw nl 242 combiketel met volgens mij een hoog verbruik voor deze tijd van het jaar.

De afgelopen zes weken heb ik de meterstanden wekelijks genoteerd en het verbruik schommelt tussen de 35m² en 68m² per week. Ik heb de indruk dat dit erg veel is. De thermostaat staat niet hoger dan 19 graden. 's Nachts staat de thermostaat op 16 graden en de volgende ochtend is de kamertemperatuur ongeveer 17 graden. Cv hoeft dus niet bij te stoken.

In eerste instantie dacht ik dat het verbruik door veel tocht in het huis kwam. Ik hem zoveel mogelijk tochtstrips geplaatst in het huis. Dit heeft weinig invloed gehad op het verbruik. Daarnaast zou de cv 's nachts dan ook bij moeten stoken.

Nu viel het mij op dat de radiatoren niet echt warm worden. Deze zijn min of meer lauw tot koud. Niet echt warm genoeg om een ruimte te verwarmen. Ik heb deze ontlucht, maar dat was niet echt nodig.

De cv aanvoertemperatuur is circa 40 graden in de hoogste stand (9). Wanneer ik hem op stand 7 zet, zakt de aanvoertemperatuur naar 30 graden.

Op zich zou het verbruik met zo'n lage aanvoertemperatuur niet hoog moeten zijn.Ik krijg het vermoeden dat de ketel niet goed functioneert en de energie die het verbruikt niet goed om zet in warmte.

Kan er een relatie zijn tussen hoog verbruik en deze erg lage aanvoertemperatuur en de cv dus defect zijn?
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
Dit is ook geen hoog gasgebruik :roll:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu