Hoofdkraan vervangen

Klaas34

  • #21
(dit geld alleen voor gestapelde bouw!)

eeehhh, niet alle waterleidigen voor de watermeter zijn van het waterbedrijf. Het komt steeds vaker voor, vooral nieuwbouw, dat het waterbedrijf tot een centrale invoerpunt gaat en vandaar af is het voor de eigenaar of vereniging van eigenaren. Het waterbedrijf kan je hier meer over vertellen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #22
Dat is echter op geen enkele manier van toepassing op de hier gestelde vraag, omdat het hier gaat om een hele oude leiding, die door de gevel naar buiten gaat:
Snorkle schreef:
De watermeter zit in de kruipruimte, in de leiding naar de gevel toe zit dan de kraan en daarna gaat de leiding door de gevel naar buiten.
We houden ons op Klusidee graag een beetje aan de vraag zelf, zonder er eventuele andere mogelijke situaties bij te betrekken! :wink:
 

Snorkle

  • #23
Vandaag heb ik gebeld naar het waterleidingbedrijf.

Schijnbaar had ik nu net de juiste persoon aan de lijn. Ik heb hem de situatie uitgelegd, die man gaf wel aan dat ze nog een aantal adressen hadden met een hoofdkraan in de voortuin maar dat toch niemand die kon vinden (net gedaan of dit mijn 1e telefoontje was erover en ik dus verder van niks wist).

Naar zijn idee werd dit gewoon door het waterleidingbedrijf opgelost maar voor een afspraak kon hij me niet doorverbinden. Binnen een kwartier werd ik netjes teruggebeld voor een afspraak.

Nu komen ze morgenochtend tussen 9 en 11 de kraan vervangen en zeer waarschijnlijk komen de kosten niet voor onze rekening! Mocht het toch nog anders uitpakken zal ik dat laten weten hier.

Allemaal reuze bedankt voor jullie meedenken en uitgebreide reacties!
 

Snorkle

  • #24
Helaas blijkt het toch weer anders! De monteur is geweest maar het is toch onze kraan. Hij heeft de hoofdkraan in de voortuin gelokaliseerd en die is van het waterleidingbedrijf.

We zullen dus alsnog de kraan in de kruipruimte zelf moeten (laten) vervangen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #25
Dan weet je nu toch ook waar deze zit dus dichtdraaien, water af tappen en er zelf een kraan tussen zetten of laten zetten.

suc6

Gerrit Bakker
 

EdP

  • #26
Vreemde zaak, is er dan ook een 2e watermeter?
Alles tot en met de meter is toch van hun?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #27
Ik ben het met EdP eens, normaal moet de leverancier de kraan vervangen.

Misschien dat ze bij de Vewin wat meer info kunnen geven hoe het precies zit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu